Diş telinde ne yenmemeli?

emirhannk

Hectopat
Makaleler
4
Merhaba arkadaşlar, bugün dişteli taktıldı akşam doktora soduktan sonra abur cubur aldım. Bir çikolata yerken ilk açtığım gibi ısırdım, ısırdığım taraftaki diş çok acıdı. Çıkarttım ağzımı yıkadım, fırçaladım. Şu an o diş dokununca çok ağrıyor, dokunmayınca acımıyor. Çıkmış ya da kırılmış olabilir mi dişim?

Ben de takmıştım zamanında, yanlış hatırlamıyorsam dişleriniz alışana biraz kadar sızlama olabilir. Sert yiyeceklerden uzak durun diş ve tellere zarar vermemesi açısından.

Ben de takmıştım zamanında, yanlış hatırlamıyorsam dişleriniz alışana biraz kadar sızlama olabilir. Sert yiyeceklerden uzak durun diş ve tellere zarar vermemesi açısından.

Dokunmayınca acımıyor ama böyle elleyince acıyor acaba kırılmış olabilir mi?

Asidik içecekler tüketilmemeli. Ayrıca sakız ve lokum tarzı gıdalardan uzak durulmalı.

Hayır, çıkmış ya da kırılmış olamaz. Ek olarak dikkatli bir şekilde çiğnerseniz ne sakız, ne lokum, ne de sert yiyecekler sorun oluyor.
Asidik içecek tüketme denmesinin sebebi asidin diş teli yapıştırıcısına etki etmesi. Tabi dişlere de büyük zararı var.
İlk 2 ay pipetle içmenizi tavsiye ederim.
Sonrasında da pipetle içmek en iyisi tabi ama pipetle içmediğiniz zamanlar dişlerinizi en kısa sürede fırçalamaya çalışın. Fırçalayamazsanız en azından suyla durulayın.

İlk başlarda fena ağrınız olacak ağrı kesici atabilirsiniz. Yumuşak şeyler yemeye çalışın aksi takdirde daha fazla ağrı yapacaktır.

Isırma konusunda olabildiğince yiyecekleri ısırmamaya çalışın. Kopartıp ağzınıza atın. Diş yapısı gereği ön dişler daha hassas.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…