Dışarı çıkmaya utanıyorum

kraken937

Picopat
Daha fazla  
Ben dışarı çıkmaya utanıyorum. Küçükken utangaçlığım yoktu. Dışarı çıkardım, arkadaşlarımla oyun oynardım, markete giderdim ve bunları rahatça yapabilirdim. Şimdi ise bir markete gitmeye utanıyorum. Bir esnafın önünden geçerken kolay gelsin demesem, selam vermesem suçluluk duyuyorum. Birisiyle konuşurken yanından ayrılamıyorum, işim çıksa bile kanka ben gidiyorum demeye bile utanıyorum anlamsız bir şekilde orada bekliyorum ne yapacağımı bilemiyorum kendimi huzursuz hissediyorum. Cafe'de otururken garsona seslenmeye utanıyorum. İnsanlar bana bakınca utanıyorum. Arkadaşlarımla rahat konuşamıyorum. Sürekli evde otururken kendimi huzursuz hissediyorum. İçimde sürekli anlamsız bir korku var. Bunların üstesinden nasıl gelebilirim?

"Fazla merhamet vatana ihanettir" hocam sert davranmaya çalışın giyim tarzı değiştirme, ilgi alanı değiştirme örnek olarak

Kendinin dış görünüşünün kötü olduğunu düşündüğün için insanların sana bakmasından utanıyor olabilirsin bende öyleyim.

Çok fazla dışarı çıkmadığın için bence mental olarak bir yorgunluğun var biraz dışarda vakit geçir ama daha ağır birşey varsa psikolojik destek alabilirsin

Psikolojik destek almanı öneririm.

Bundan 1-2 sene önce aileme durumu anlatmıştım. Babam, doktor sadece ilaç yazar, ilaçta sürekli seni uyutur bir işe yaramaz demişti. Sonra gitmemiştim.

"Fazla merhamet vatana ihanettir" hocam sert davranmaya çalışın giyim tarzı değiştirme, ilgi alanı değiştirme örnek olarak.

Birisine hayır desem suçluluk duyuyorum. Giyim tarzım iyi fakat bir bakkalın önünden geçerken eğer poşette başka bir yerin abur cuburu varsa utanıyorum sürekli.

Bundan 1-2 sene önce aileme durumu anlatmıştım. Babam, doktor sadece ilaç yazar, ilaçta sürekli seni uyutur bir işe yaramaz demişti. Sonra gitmemiştim.
O psikiyatri bölümü. Önce kaliteli bir psikologla konuşun, gerekli görürse zaten tedavi için psikiyatriye sevk eder ama ilaç tedavilik bir durum yok ortada. Utangaçlığınızın altında yatan sebepleri anlamanıza yardımcı olur. Biz burda bilip bilmeden konuşursak en fazla kafanızı bulandırırız.

Kendinin dış görünüşünün kötü olduğunu düşündüğün için insanların sana bakmasından utanıyor olabilirsin bende öyleyim.

Yolda yürürken yürüyüşüm bozuk gibi hissediyorum oysaki normal yürüyorum garip hissediyorum. Elim ayağımı nere koyacağımı bilemiyorum.

Niye utandığınızı bulun önce. Sonra onları çözümlemeye çalışın. O da olmazsa zorla da olsa yaparak alışacaksınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…