Dışarıda mı yemek yenilmeli yoksa evde mi yemek yapılmalı?

evet yağ konusunda haklısın ama bunun doğalgazı falan da var, ve fitnessla ilgilendiğim için çok acıkıp çok yiyor olabilirim dışarıdan 50-80 lira arası bi tavuk döner falan yesem sence yine mi uzun vade de evde yapmak daha mantıklı olur (yazım hatalarım varsa üzgünüm)

Para biriktirmek gibi bir amacınız var mı? Dışarıda yemek ile nerdeyse aynı hatta daha aza mâl oluyor. Köfte ekmek gibi mesela. Paketçe alırsın toplam 200 tutar(sallıyorum) dışarıda yersin 100 TL. Gerçi bir köfte ekmeklik malzeme değil ama...

para biriktirmek değilde ay sonunda arttırıp extra şeyler almak gibi bi amaç olabilir kıyafetdir falan kendim yapmaya çalıştığımda çoğu zaman doyamıyorum

Evde yemek yapmak çoğunlukla yarı fiyatına yemeni sağlar ekonomik olarak çok daha mantıklı.

Doğal gaz faturası ödemiyorum ki. Her gün banyo yapıyorum. Sabahtan akşama kadar ocak yemekti çaydı sürekli açık. 80-90 Lira geliyor. Oda Karadeniz doğalgazı kampanyasından dolayı sınırın altında kalıyor hep ortalama 5 aydır falan fatura 0 TL geliyor. Tavuk döner de yiyecek olursam pakette alıyorum. Bol bol yapıp yiyorum dışarıdaki tavuk döner fiyatına 3 döner yiyorum neredeyse. Yani dışarıda yiyebileceğin en baba yemeği bile evde yapsan yine ucuza gelecek. Doğalgazı falan her şeyi de içinde yani.

Ben hijyenin ve sağlıklı yiyeceklerin olup olmaması konusunda şüpheleniyorum ve zorda kalmadıkça dışarda yemek yemiyorum. Yersem de hassas mekanlarda yemeye çalışıyorum. Evde kendiniz bir çok güzel yemek yapabilirsiniz. Aynı şekilde mangal pikniklerine gidebilirsiniz. Bunlar daha güzel bence.

Yağ alıyorsun ama koyduğun yağ miktarı çok az alıyor. Ve o aldığın yağı kaç defa kullanacaksın bunları da düşün.

Koyduğun yağ miktarı 2TL olsun.
Tüp yaksın 5TL.
1 kilo bonfile alsan 120TL.
1 ekmek alsan 10TL.
+-------------------------------
Total de 1kilo tavuk 140TL falan tutar.

Şu an bir tavuk dürüm veya yarım ekmek döner yemeğe kalk. 150-200 gram tavuktan fazla koymaz. Ve fiyatı 75-100TL arası.

Mesela tavuk haşla suyuyla pilav yap. Haşlandığın tavuktan patatesli güzel bir yemek yaparsın.

Daha önce alışveriş yapmadığın için 1 kaşık salça için 1 teneke salça parası vermek saçma geliyor. Ama 1 kez yemek yapmayacaksın düzenli yemek yaptığında olay oturacak kafanda.

Evde yapmak iyi bence. Hem evde yaptığını kendin biliyorsun lezzetini, emeğini daha iyi anlıyorsun. Dışarıda bilindik bir yerden yemezsen eşek eti çıkma olasılığı bile var.

Para biriktirmek değil de ay sonunda arttırıp extra şeyler almak gibi bir amaç olabilir kıyafettir falan kendim yapmaya çalıştığımda çoğu zaman doyamıyorum

Doyma konusunda pek bir şey diyemem. Dışarıda yediğin yiyeceklerde senin yaptıklarınla aynı olacak. Onda doyup kendi yaptığında doymaman aşırı saçma.

Bu tarz durumlarda sofrana renk kat. Saf tavuk yiyeceğine yanına salata yoğurt. Makarna vb bir şeylerle destek çık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…