Dişçi korkusu

Darsiere

Hectopat
Merhabalar, on dört yaşındayım ve dişciden biraz korkuyorum. Daha önce dolgu uygulanmıştı, 10-12 kere falan gitmişimdir. Artık dişlerim yine çürüyor, dolgulu olanlar vesayire kenarları çürüyor. Kenarları çürüdüğü zaman ne yapıyorlar bilginiz var mı? Bayağı korkuyorum, zaten hastanedeki dişçiye değil, akrabama gidiyorum, sadece hastane mi kanal tedavisinde uyuşturucu yapıyor yoksa herkes yapıyor mu? Kenarı çürüyen, dolgusu çürüyen veya dişimin ucu veya dolgusu şu anda gördüğüm kadarıyla kenarı kırılmış, ne yapıyorlar bil bilginiz var mı?

Bende 4 gün önce benzer bir durum yaşadım dolgum kırılmış ve arkadaki 2 azı dişimin arası çürümüştü. Kanal tedavisi yaptırdın mı yoksa yaptıracak mısın anlamadım ama maalesef kanal tedavisi biraz uzun sürüyor. Eğer kırılan dolgunun olduğu diş kanal tedavisi görmüşse hiçbir anestezi olmadan dolgu işlemiyle düzeltilir. Eğer dolgu yerine dişinin bir parçası kırıldıysa ve dişin kanal tedavisi görmemişse anestezi (iğne) ile basit bir dolgu işlemi yapılır ve kanal tedavisi görmezsin. Kanal tedavisi genellikle en kötü durumlarda uygulanır örneğin dişin içten çürümesi dışarıda ise hiçbir çürüğün gözükmemesi. Kanal tedavisi oldukça zararlıdır çünkü ileri yaşlarda dişte sararmaya ve hatta bir süreden sonra kırılmasına sebep olabilir.
Bu arada korkacak bir şey yok en fazla iğne canını acıtır ki oda senin canının acısını minimum seviyeye düşürmek için yaparlar.
Benim tavsiyem iğne yapıldıktan sonra doktora bir 5 dakika beklemesini söyle ki ağzın iyice uyuşsun. Böylece operasyonun geri kalanında hiçbir acı hissetmezsin.

Korkularını yenmelisin, bende dişçiden korkuyorum fakat tedavi olmazsam hem daha çok acı çekeceğim ve dişime onarılmaz zarar vereceğim korkusuyla sağlık meselelerinde hiç tereddüt etmem. Dişini sıkacaksın artık😁

Bende 4 gün önce benzer bir durum yaşadım dolgum kırılmış ve arkadaki 2 azı dişimin arası çürümüştü. Kanal tedavisi yaptırdın mı yoksa yaptıracak mısın anlamadım ama maalesef kanal tedavisi biraz uzun sürüyor. Eğer kırılan dolgunun olduğu diş kanal tedavisi görmüşse hiçbir anestezi olmadan dolgu işlemiyle düzeltilir. Eğer dolgu yerine dişinin bir parçası kırıldıysa ve dişin kanal tedavisi görmemişse anestezi (iğne) ile basit bir dolgu işlemi yapılır ve kanal tedavisi görmezsin. Kanal tedavisi genellikle en kötü durumlarda uygulanır örneğin dişin içten çürümesi dışarıda ise hiçbir çürüğün gözükmemesi. Kanal tedavisi oldukça zararlıdır çünkü ileri yaşlarda dişte sararmaya ve hatta bir süreden sonra kırılmasına sebep olabilir.
Bu arada korkacak bir şey yok en fazla iğne canını acıtır ki oda senin canının acısını minimum seviyeye düşürmek için yaparlar.
Benim tavsiyem iğne yapıldıktan sonra doktora bir 5 dakika beklemesini söyle ki ağzın iyice uyuşsun. Böylece operasyonun geri kalanında hiçbir acı hissetmezsin.

Hakliisin fakat disimin sadece ustunde curuk var yani disarida, bir de onceki dolgularimdan yine curuk cikmis disari kısmından sanırım. Bir de onceden yaptirgidim dolgularimin kenarlarinda kirik var dolgu tedavisi olur mu yoksa yeni mi solgu yapiliyor?

Bir de ben dolgu yaptırırken hiç disimi uyusturmamisti.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı