Discord açıkken YouTube çok kasıyor

Elxoe

Hectopat
Arkadaşımla Discord'da konuşurken arkada müzik dinliyordum şarkıyı değiştirmek için YouTube'a girince kastığını gördüm. Şarkıyı değiştirmek için bir 10 15 saniye beklemem gerekti. Görev yöneticisinden kullanımlara bakınca CPU'yu %100 kullandığını gördüm RAM'i 4.4 GB kullanıyordu. Discord'u açmadan önce sadece Zoom'a girdim onun dışında bir uygulama açık değildi.

Ayrıca ek olarak; @26318 hocamın dediği gibi virüs taraması yapmanızı da şiddetle öneririm. CPU'nun %100 olarak çalışması hiç normal gelmedi bana.

Hocam virüs taramam genellikle 4 ila 5 saat sürüyor o yüzden sonuç için biraz beklemeniz gerekiyor (en son tarattığımda hiç virüs yoktu) ve Kaspersky kullanıyorum.

Hocam dediklerinizi yaptım. Kullanılan eklentilerin ekran görüntüsünü aldım ve size attım. Başka bir tarayıcı kullanmayı düşünmüyorum bir sürü tarayıcı denedim en uygunu olarak bunu (Opera) seçtim.
Ve @26318 hocam dediklerinizden farklı olarak bir şeyler eklemek istiyorum. Discord açık iken herhangi bir video izlemek istersem CPU kullanımı 90'lara çıkıyor video kapalı iken 10-30 arası bir kullanım görüyorum.

Hocam biz burada arkadaşın bilgisayarını eleştirmiyoruz,problemi için çözüm arıyoruz.
Eee hadi sun çözümü? İşlemci 2010'un 1. çeyreğinde çıkan bir işlemci. Tekrar söylüyorum güçsüz, Windows 10 kullanılıyor. Günümüz teknolojileri en basit kullanımda bile %100 yüke sokar o işlemciyi. Hadi ben eleştirmiş olayım, siz çözümü iletin arkadaşa. Bakalım fark eden bir şey olacak mı
Edit: 100-150 liraya x4 965 tarzı bir işlemci alırsanız en azından kolayca yüke girmez.

Önerdiğim ayarlarda Opera reklam ve izleyici korumasını kapatmanızı söylemiştim. Lütfen o ayarı kapatın. Ayrıca geçici olarak Traffic Light ve YouTube playlist total duration calculator uzantısını devre dışı bırakın. Eğer bunlardan biri bile kapanınca CPU tüketimi azalıyorsa, kullanmayın.

Ayrıca Discord ayarlarından şu ayarları değiştirmeyi deneyin.
Azaltılmış hareketliliği etkinleştirin.

Ses bildirimleri ve veri toplama ayarlarını kapatın.

Görünüm sekmesinden profil resimleri gözükmeyecek şekilde ayar çekebilirsiniz.

Ayrıca daha fazla sistem performansını artırmak için, bağlantıdaki yöntemleri uygulayın.
ShutUp 10 dışındaki tüm her şeyi yapın. Ben Shut Up 10 yapıp bazı şeyleri kapatmak istiyorum derseniz, onu da uygulayabilirsiniz. Bir sorun yaşayınca, tekrar aynı yazılım ile varsayılan ayarlara getirebilirsiniz. Ben Windows 10 veri toplayan işlemlerini vb. onunla kapatıyorum.

YouTube müzik dinliyorsanız ve oynatma listesi olarak açtıysanız. Simge durumuna küçültmek de CPU tüketimini azaltacaktır. Mesela ben YouTube premium olarak kullanıyorum. Ayrıca gelen YouTube Music üzerinden dinliyorum. Bağlantıda bağımsız bir geliştiricinin yaptığı yazılımı, görev çubuğuna küçültme ayarıyla kullanıyorum.
Üyelik almadan da kullanabiliyor olmanız lazım. Sadece araya reklam girecektir.

Bu simge durumuna küçültme, neredeyse her uygulama ve oyun için geçerlidir. Tabii bazıları bu işi çözemiyor ve simge durumunda bile kaynak tüketimi yüksek seviyelerde geziyor. Atıyorum Discord konuşma odasına katıldın ve başka işin yok. Simge durumuna küçültüp, konuşma devam edebilirsin.

Edge tarayıcısı daha düşük kaynak ve istikrarlı bir performans sunuyor. Bu yüzden tekrar düşünmenizi istiyorum. Hatta kaynak tüketimi konusunda sıralama yapacak olsam Edge < Chrome < Opera < Vivaldi < Opera GX < Brave < Firefox diye bir sıralama yaparım.

Onun dışında arkadaşın da söylediği gibi, sistem güncellemesi yapabilirsiniz. Ya da Discord yerine başka bir iletişim yazılımı kullanabilirsiniz.

Ayrıca CPU tüketimi sıralaması yaparak, Opera ve Discord dışında tüketimleri de gösterir misiniz? Donanım hızlandırma gibi ayarlar Discord ve Opera için kapattıysan ayrıca açmayı unutmayın. Bu ayar kapanınca tüm yük İşlemciye binecektir.

Son düzenleme:

Gözümden kaçmış hocam kusura bakmayın. Attığınız linkteki adımları uyguladım. YouTube Premium'um yok o yüzden YouTube Music kullanmıyorum. Hala kasmaya devam ediyor ama önceki gibi 10-15 saniye beklemek yerine 5-7 saniye bekliyorum. Canınız sağ olsun hocam teşekkürler.

Ben konu sahibine elimden gelince yardım etmiştim ama Darktower hocamız kadar da bilgili değilim maalesef.Konu sahibinin işlemcisinin eski olduğunu biliyorum, değiştirmek istiyor hocamız ama ekonomik olarak fırsatı yok an itibarıyla. Bundan dolayı genellikle yazılımsal çözümler aramaya çalışıyorduk.

Son düzenleme:

Size önerim Windows 8.1'e geçmeniz. Benim de tarayıcıda bile kasan bir bilgisayarım vardı. 8.1'e geçtim ve performans gözle görülür derecede arttı.

Size önerim Windows 8.1'e geçmeniz. Benim de tarayıcıda bile kasan bir bilgisayarım vardı. 8.1'e geçtim ve performans gözle görülür derecede arttı.

Hocam maalesef aile bilgisayarı olduğundan yazılım değiştiremiyorum (yazılım olarak kasteddiğim Windows, Linux vs)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…