Önerdiğim ayarlarda Opera reklam ve izleyici korumasını kapatmanızı söylemiştim. Lütfen o ayarı kapatın. Ayrıca geçici olarak traffic light ve YouTube playlist Total duration calculator uzantısını devre dışı bırakın. Eğer bunlardan biri bile kapanınca CPU tüketimi azalıyorsa, kullanmayın.
Eki Görüntüle 717936
Ayrıca Discord ayarlarından şu ayarları değiştirmeyi deneyin.
Azaltılmış hareketliliği etkinleştirin.
Eki Görüntüle 717938
Ses bildirimleri ve veri toplama ayarlarını kapatın.
Eki Görüntüle 717944
Eki Görüntüle 717939
Görünüm sekmesinden profil resimleri gözükmeyecek şekilde ayar çekebilirsiniz.
Eki Görüntüle 717947
Ayrıca daha fazla sistem performansını arttırmak için, bağlantıdaki yöntemleri uygulayın.
Bilgisayarı oyun için aldım Zula bile oynatmıyor. En son HDD'si değiştirildi bundan sonra başladı eskiden BlueStacks bile oynuyordum. CS'de 1 drop bile yoktu. Serviste HDD değişti Windows'u düzgün kuramadılar herhalde lisansınız sona erecek diyor. Arkadaşımın RAM'ı 8 oyunda en fazla %50 oluyor...
Shutup 10 dışındaki tüm her şeyi yapın. Ben shut up 10 yapıp bazı şeyleri kapatmak istiyorum derseniz, onu da uygulayabilirsiniz. Bir sorun yaşayınca, tekrar aynı yazılım ile varsayılan ayarlara getirebilirsiniz. Ben Windows 10 veri toplayan işlemlerini vb. onunla kapatıyorum.
YouTube müzik dinliyorsanız ve oynatma listesi olarak açtıysanız. Simge durumuna küçültmek de CPU tüketimini azaltacaktır. Mesela ben YouTube Premium olarak kullanıyorum. Ayrıca gelen YouTube Music üzerinden dinliyorum. Bağlantıda bağımsız bir geliştiricinin yaptığı yazılımı, görev çubuğuna küçültme ayarıyla kullanıyorum.
Free cross platform Desktop Player for YouTube Music
Üyelik almadan da kullanabiliyor olmanız lazım. Sadece araya reklam girecektir.
Bu simge durumuna küçültme, neredeyse her uygulama ve oyun için geçerlidir. Tabii bazıları bu işi çözemiyor ve simge durumunda bile kaynak tüketimi yüksek seviyelerde geziyor. Atıyorum Discord konuşma odasına katıldın ve başka işin yok. Simge durumuna küçültüp, konuşma devam edebilirsin.
Eki Görüntüle 717965
Edge tarayıcısı daha düşük kaynak ve istikrarlı bir performans sunuyor. Bu yüzden tekrar düşünmenizi istiyorum. Hatta kaynak tüketimi konusunda sıralama yapacak olsam Edge < Chrome < Opera < Vivaldi < Opera GX < Brave < Firefox diye bir sıralama yaparım.
Onun dışında arkadaşın da söylediği gibi, sistem güncellemesi yapabilirsiniz. Ya da Discord yerine başka bir iletişim yazılımı kullanabilirsiniz.
Ayrıca CPU tüketimi sıralaması yaparak, Opera ve Discord dışında tüketimleri de gösterir misiniz? Donanım hızlandırma gibi ayarlar Discord ve Opera için kapattıysan ayrıca açmayı unutmayın. Bu ayar kapanınca tüm yük işlemciye binecektir.