Discord açılacak mı?

Bazı internet sağlayıcıları kullanıcıları için nedense erişim engelleri çalışmıyor ondandır BTK sitesinde halen erişim engel bulunuyor olarak gözüküyor.

Ama ben VPN olmadan giremiyorum, bugün Web'den de olsa sadece Google DNS'si ile girebildim ve aktif olarak kullanıyorum şu an. Denemek için DNS'yi silip denedim o zaman açılmadı ama. Yeni açıldığı için DNS çözümleyicileri vs. tam halledemiyordur Discord'u. Benim ISS ise Superonline. Tahminim her sağlayıcının DNS'si henüz erişimi sağlayamıyor. Google'ya da benzeri DNS ile denerseniz açılabilir belki.

Konuyu detaylı bir şekilde araştırdım. İnsanlar Discord'un yasağının kalktığı ile alakalı bir sürü haber ve video yapmış lakin insanlar ya diğer haber kaynaklarını dayanak gösteriyor ya da "e-Devlet'te soruşturduğunuzda mahkeme kararı çıkmıyor." dayanağını öne sürüyorlar. BTK'nın sitesinde soruşturduğumda ise hala erişim engelinin gözüktüğünü fark ettim. Böyle olunca e-Devlet'e girdim ve oradan soruşturmayı denedim lakin e-Devlet'te sadece Discord değil, Roblox ve wattpadi de soruşturdum ve hiçbirinde mahkeme kararı gözükmüyordu. Aynı domainleri BTK'nın sitesinde soruşturduğumda ise mahkeme kararları açıkça gözüküyordu.

Bazı içerik üreticilerinden duyduğum kadarıyla BTK siteye verileri gece 12'den sonra işliyormuş lakin o durumda neden Roblox ve wattpad de aynı durumda buna anlam veremedim. Onlar da mı açılacak yoksa e-Devlet'teki veride bir hata mı var?

Bir diğer bulabildiğim bilgi ise Pointer'ın yetkililerden aldığı bilgiye göre Discord'un erişim engeli kaldırılmamış.(pointer'ın kim ya da ne kuruluşu olduğunu bilmiyorum.)

Kısacası benim görüşümce şu anlık kesin bir şey yok. Her şey gece 12'den sonra belli olacak gibi duruyor. Fazla ümitlenmeyin derim.

Gayet açıklayıcı olmuş, saat 12'de göreceğiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…