Discord Active Developer Badge resmen kaldırıldı!

Rozetin amacı vardı diyorsun ama ‘millet sırf görünümlük için alıyordu’ diyerek kendi cümleni kendin boşa düşürüyorsun. Bir şeyin yanlış kullanılması, sistemin amacını ortadan kaldırmaz.
 
@Ahmet Yılmaz07, rozetin amacı görünüm olsun diye değildi. Amacı geliştiricileri bir çatı altında toparlayıp etkinlik düzenlemek, bot geliştiricilerine bir amaç vermek. Görünüm olsun, diye boş durması açısından yapılmadı. Amacını da karşılamadığı için kaldırıldı. Gayet normal ve mantıklı. İleride ciddi olarak geliştiricilerin katılabileceği bir proje yapılacak.
 
Anlatmaya çalıştığın şeyin kendisi zaten benim dediğimi doğruluyor. Rozetin amacı vitrin süsü değildi, geliştiricileri toplamak ve üretimi teşvik etmekti diyorsun ama ardından ‘amacını karşılamadığı için kaldırıldı’ diyerek sistemin başarısız olduğunu kabul ediyorsun. Yani mesele ‘görünüm’ falan değil, Discord’un yanlış uyguladığı bir teşvik sisteminin çökmesi. Buna hâlâ ‘gayet normal’ deyip geçmek ancak konunun ciddiyetini kavrayamayan insanların yapacağı bir yorum olur.
 
Hocam gereksizdi bence onu bot yapan yapmayan herkezde vardı ondan kaldırmışlardır.
 
@Ahmet Yılmaz07, amaçları geliştiricilerin alması ve etkinliklere katılması. Millet bunu kötüye kullandı. Önüne geçen bu rozeti aldı. 20 TL'ye rozet satıyorlardı. Amacını kısaca gerçekleştiremedi, kötüye kullanıldı. Bu da sistemi yordu, yoğunluğa sebebiyet verdi. Anlatmak istediğimi anlamadınız siz.
 
Hocam gereksizdi bence onu bot yapan yapmayan herkezde vardı ondan kaldırmışlardır.
“Herkeste vardı’ demekle sistem analizi yapılmıyor maalesef. Yanlış kişilere de verilmiş olması, rozetin amacını ve teknik karşılığını ortadan kaldırmaz. Bu mantıkla yanlış kullanılan her şeyi ‘gereksiz’ ilan edersek ortada teşvik sistemi, sertifika, rozet, unvan diye hiçbir şey kalmaz. Konuya bu kadar yüzeysel bakıp kesin hüküm vermek, meseleyi gerçekten anlamadığını gösteriyor.

20 TL’ye satanlar oldu diye koca sistemi ‘gereksiz’ ilan etmek inanılmaz bir mantık hatası. Kötüye kullanım, sistemin değersiz olduğunu değil, denetimin yetersiz olduğunu gösterir. Sen burada rozeti değil, Discord’un uygulama şeklini eleştirmen gerekirken işi hâlâ ‘herkeste vardı’ seviyesine indiriyorsun. Ayrıca ‘anlamadınız’ diyorsun ama kendi yazdıkların bile çelişiyor: Amacı vardı diyorsun, sonra kötüye kullanıldı diyorsun, sonra gereksiz diyorsun. Bu üçü aynı anda doğru olamaz.
 

Hocam eğer sistemi düzgün korusalardı böyle olmazdı zaten.
 
Maksat dikkat çekmek' diyebilmek için önce o rozeti almak için gereken teknik süreci bilmek gerekiyor. Sen dışarıdan bakıp yorum yapan kitle sınıfındasın.
Birkaç yıl önce Discord Türkiye'de en çok kullanılan üçüncü botun geliştiricisiydim. Benim zamanımda bu rozetler yoktu, ben iş hayatına odaklandıktan sonra geldi. Teknik süreci senden daha iyi biliyorumdur merak etme.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…