Merhaba bugün sizlere Discord'a en yakın benzerlikteki bir uygulamayı anlatacağım. Uygulamanın ismi guilded, Discord kapandığı günden bu yana arkadaşlarımla kullanmaya başladık.
Uygulamanın yapımcısı
Roblox corporation tarafından geliştirilen bir uygulama. Eğer sizde TeamSpeak, Skype gibi sadece sesli konuşup ya da yayın verdiğinizde sizin yayınınızdan oyun veya video sesi dışında konuşan kişilerin kendi seslerini duymasından şikayet alıyorsanız tam size göre bir uygulama.
Gördüğünüz gibi Discord'a çok benzer bir arayüze sahip, yayın ve sesli sohbetinizi, yazılı sohbetinizi yapabileceğiniz text ve voice kanalları mecvut şu an benim için gayet iyi bir alternatif.
Discord'un ücretli sunduğu birçok özelliği burada ücretsiz sağlanmış örneğin; profil fotoğrafına giy koyabilme, 1080p@60FPS yayın verebiliyorsunuz.
Herkesin özelleştirilebilir bir profili var. Bu profilde oynadığınız oyunları ve bazı metinleri ve fotoğrafları paylaşabilirsiniz paylaşabilirsiniz.
Uygulamanın bazı eksiklikleri var bunlardan birisi
krisp gibi düzgün çalışan gerçek zamanlı gürültü engelleme özelliğinin olmaması tabii ki yapımcılar bir şeyler denemiş filtreleme için ama asla yeterli bir çalışma olmamış ben bireylsel olarak indirdiğim krips programını kullanıyorum diğer insanları rahatsız etmemek adını çünkü kulaklık mikrofonu kullanıyorum.
Uygulamadan bahsedeceklerim bu kadar, gelelim kayıt olma işlemlerine.
İlk öncelikle uygulama yapımcısı Roblox olduğu için kayıt olurken bir Roblox hesabına ihtiyacımız var bu işlem adımları tek seferliktir kayıt olduktan sonra bu işlemlere ve uygulamalara gerek kalmayacaktır.
kurulum ve kayıt olma:
1- Guilded İndirme adresine tıklayıp Guilded'ı indiriyoruz ve kurulumunu yapıyoruz.
2- ardından herhangi bir VPN uygulamasını indirip VPN'e bağlanıyoruz.
3- Guilded'ı açıp Roblox ile kayıt oluyoruz, kayıt sonrasında birçok sözleşme ve şartlar var okuyup kabul ediyoruz
(kabul etmeyip uygulamayu kullanmamak sizin tercihinize kalmış bir durum).
Bu adımları geçtikten sonra kendinize bir profil ve sunucu açabilirsiniz. Arkadaşlarınıza da davet linki atarak beraber oyun oynarken sesli sohbet edebilir, video izleyebilir, oynadığınız oyunları yayın vererek arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
not: sunucunuzu açtıktan sonra ping sorunu yaşamak istemiyorsanız açtığınız ses kanallarının yanında bulunan ayarlar tuşuna basın ve
stream settings>>server region>>
change adımlarını izleyeren Frankfurt server'ına geçin. 50-60 ping ile arkadaşlarına yayın verip sohbet edebilirsiniz.
İlk rehberim hatam olduysa kusura bakmayın sadece hala oyun içi sohbeti kullanıp zorluk yaşayan arkadaşlar varsa faydan dokunsun diye açmak istediğim bir konuydu. Herhangi bir noktasında takılan arkadaşlar olursa yardımcı olabilir. Güvenli internetiniz açıksa yapmakta güçlük çekeceksinizdir birçok adımda hatırlatmak istedim
sağlıkla kalın.