Discord bot hosting için uygun Raspberry Pi tavsiyesi

12345678

Decapat
Merhaba, bir arkadaşımla sunucuya özel Discord.py tabanlı bot oluşturduk. Çalıştırdığımda gözlemlediğim kadarıyla en fazla 20 MB RAM tüketiyor. Ama bilgisayarı 7/24 açık tutamıyorum. O yüzden Pi Zero civarında bir fiyatlı bir Raspberry Pi arıyorum. Benim istediğim şey ise wireless özelliği olması ya da Ethernet portu olması. Bir öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Raspberry Pi 3 Model B+.

Raspberry Pi 4 için aktif soğutma gerekebilir. Raspberry Pi 3 Model B+'a heatsink yeter. CLI modunda kullanabilirsen tadından yenmez.

Ekleme: Rasperry Pi 4'te görüntü çıkışı olarak sadece "Micro HDMI" var. Raspberry Pi 3 Model B+'ta normal HDMI var.

Elimden 10'dan fazla Raspberry Pi geçti. En memnun kaldığım ve uzun süre kullandığım model 3B.
Local file server olarak da kullanmayı düşünüyorsanız Gigabit ethernetten dolayı 3B+ veya 4'leri öneririm. (3B ve altındaki kartlarda sadece 100 MBPS destekleniyor.)

İhtiyaca göre 3 veya 3+ Fiyat performans'a oynar. İleri dönük olsun isterseniz kesinlikle 4GB veya 8GB 4B.

RPi 0W şu an 68 TL + KDV + Kargoya alınabiliyor. Eğer kablosuz ağ ve tek çekirdek sorun yaratmayacaksa Zero da tercih edebilirsiniz. Ancak B modelleri kadar kullanımı rahat değil. (Bir tek USB'ye sahip olması. 512 MB RAM, Kablosuz bağlantının IEEE 802.11/b/g/n olması gibi)

Elimden 10'dan fazla Raspberry Pi geçti. En memnun kaldığım ve uzun süre kullandığım model 3B.
Local file server olarak da kullanmayı düşünüyorsanız Gigabit ethernetten dolayı 3B+ veya 4'leri öneririm. (3B ve altındaki kartlarda sadece 100 MBPS destekleniyor.)

İhtiyaca göre 3 veya 3+ Fiyat performans'a oynar. İleri dönük olsun isterseniz kesinlikle 4GB veya 8GB 4B.

RPi 0W şu an 68 TL + KDV + Kargoya alınabiliyor. Eğer kablosuz ağ ve tek çekirdek sorun yaratmayacaksa Zero da tercih edebilirsiniz. Ancak B modelleri kadar kullanımı rahat değil. (Bir tek USB'ye sahip olması. 512 MB RAM, Kablosuz bağlantının IEEE 802.11/b/g/n olması gibi)
RPI'ya bildiğim kadarıyla SD karttan işletim sistemi yükleniyor. Ama bilgisayarımda SD kart okuyucusu yok, şuanlık almayı da düşünmüyorum. Telefondan yükleyebilir miyim?

RPI'ya bildiğim kadarıyla SD karttan işletim sistemi yükleniyor. Ama bilgisayarımda SD kart okuyucusu yok, şuanlık almayı da düşünmüyorum. Telefondan yükleyebilir miyim?
Denemedim ancak NOOBS versiyonunu kurabiliyor olmanız lazım. (Dosyaları Zip'ten çıkarıp SD kart içerisine sürükleyip bırakıyorsunuz. Raspberry geri kalanı kendi hallediyor.)
IMG olarak indirilen versiyonlar SD kart imajı olduğu için Rufus, belenaEtcher veya dd gibi yazılımlarla yazmanız gerekiyor.

RPI'ya bildiğim kadarıyla SD karttan işletim sistemi yükleniyor. Ama bilgisayarımda SD kart okuyucusu yok, şu anlık almayı da düşünmüyorum. Telefondan yükleyebilir miyim?
Sanmıyorum ama denenebilir. Bilgisayarınız için harici SD kart okuyucusu alabilirsiniz. Zaten RPi alırken yanında bir sürü aksesuar almanız gerekmekte.(Güç adaptörü, kasa vs.)

Micro SD kart aldığınızda yüksek ihtimal yanında SD karta dönüştürme aparatı gelecektir bu yüzden dert etmenize gerek yok.

Micro SD kart aldığınızda okuması/yazması hızlı bir model alın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı