Discord botları güvenli midir?

Merhaba. Discord'da kurduğumuz sunuculara eklediğimiz botlar güvenli midir? Yani hesabımızı çalma veya virüs bulaştırma gibi bir durum olabilir mi?

Sanırım Bot hack'lenebiliyor. Benim hesabımdan herkese Nitro linki atmış farkında olmadan yetki verdiğim bir bot. Tüm yetkleri kaldırıp oturumlardan çıkış yapıp şifre vs değiştirdim. Öyle kurtuldum.

Dikkatli olmak gerekli.

Botlar hesabınızı ele geçiremez siz sanırım sahte bir Discord linkine login oldunuz ve hesabınız çalındı.

Merhaba. Discord'da kurduğumuz sunuculara eklediğimiz botlar güvenli midir? Yani hesabımızı çalma veya virüs bulaştırma gibi bir durum olabilir mi?

Genelde hesabın çalınma veya benzeri bir durum yaşanmaz. Güvenilir botları (Probot, Erensibot, Dynobot) gibi botları kullanırsanız sunucunuza zarar gelmez. Bilinmeyen kişilerden aldığınız botlar sunucunuzu mahvedebilir.

Mesela en iyi botlardan probot MEE6 gibi botların sahtesini yapıyorlar eğer ki sunucuya o sahte botu alır ve yönetici yetkisi verirsen sunucu patlar.

Onaylanmış çoğu Discord botu güvenilir oluyor (yagpdb ve dyno) yani bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum fakat Discord tarafından onaylanmamış, güvenilirliği olmayan botları kullanmamaya özen gösterin. Bu botlar sisteminize virüs bulaştıramasa da gerekli yetkileri verdiyseniz Discord hesabınıza erişim sağlayıp kötü amaçlı kullanabilir.

Hocam bu tür linklere asla tıklamam, giriş de yapmam. Ücretli Norton firewall ve anti-virüsüm her daim açıktır tüm sabit ve mobil cihazlarımda. Hesabım da çalınmadı ve başka bir yerde de Login yapıldığını görmedim. Ama bazı botlar maalesef ele geçirildiği zaman bu tür Spam mesaj gibi şeylere neden olabiliyorlar. Ben de neden olduğunu çok araştırdım ve sonuç bot çıktı. Mesajlar da sadece DM geçmişimdekilere ve sadece ileti geçmişim olan sunucu odalarına gönderilmiş 3 kere belli aralıklarla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…