Discord Botu | Yazılan sayı mesajını okuma nasıl yapılır?

Merhabalar, bir Discord botu yazmaktayım ve bir noktada tıkandım: Benim yazdığım sayı mesajını (mesela: 43) botun okumasını nasıl sağlayabilirim, "parseInt" i kullanmaya çalıştım fakat bir şeyler yanlış gitti:D. Nasıl düzeltebilirim, ne yapabilirim? Önerilerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Metin okuma mesajlarından mı bahsediyorsun? Yoksa bot mesajını mı kaydedecek?

Merhabalar, anladığım kadarı ile "prefix+komut sayı" şeklinde girilen girdiden kodun "sayı" kısmını algılamasını istiyorsunuz.

Biraz daha açmak için şöyle örnek vereyim: "!hesapla 3 + 5" burada kodun algılaması gereken 5 kısım var, prefix (!), komut (hesapla), sayılar (3, 5) ve işlem (5). Kodunuzun ana olarak prefix ve komut kısmını hesaplaması lazım siz de kalan kısımları argslar sayesinde tanıtabilirsiniz. Yukarıda verdiğim örnekte botun 3 args algılaması lazım; ilk sayı, işlem ve ikincı sayı. Aldığınız hatadan anladığım kadarı ile projeniz javascript yani node.js yani discord.js altyapısına sahip, ben aşağıya arsları nasıl tanıtacağınıza örnek bir kod bırakıyorum.

[CODE lang="javascript" title="Örnek node.js (discord.js) args"]const Discord = require("discord.js");

exports.run = async (client, message, args) => {
let miktar1 (!args[0]) // İşlem yapılacak ilk sayı, algılatmak için: ${miktar1}
let islem = args[1] // İşlem, algılatmak için: ${islem}
let miktar2 = args[2] // İşlem yapılacak ikinci sayı, algılatmak için: ${miktar2}
...
};

exports.conf = {
enabled: true,
guildOnly: false,
aliases: [],
permLevel: 0
};

exports.help = {
name: "örnek-args"
};
[/CODE]

Takıldığınız bir yer olursa alıntılamaktan, etiketlemekten çekinmeyin.
Etiket için teşekkür ederim <3.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı