Discord hesabi calindiktan sonra ne yapilmali?

Lbs99229

Centipat
Dün gece Discord'dan çıktıktan sonra bir sunucuda benim hesabımdan sultan Metin2 server linki atılmış. Atıldıktan sonra da silinmiş. Bir tanidigim dedi. Şimdi ne yapmalıyım? Sadece hesabimin şifresini değiştirsem olur mu? Diğer hesaplarıma bir şey olmuş mudur? Mail hesabıma hiç bildirim gelmemiş. Sadece Amazon ile alakalı mail o da başka bir şey. Bir de o kişinin doğru dediği ne malûm?

Mail ile Discord hesabımın şifresini değiştirdim. Hatırladığım kadarıyla cihazlar kısmında benim girdiğim cihazlar dışında başka cihazlar yoktu.

Son düzenleme:

Diğer konuştuğun insanlarada sorabilirsin.

Nasıl çalındığına göre değişir. Eğer XSS ise karşı tarafın (hesabına girenin) pek bir şey yapabileceğini düşünmüyorum; sadece hesabını tek seferliğine token bitene kadar kullanabilir, mesaj falan atabilir. Çok önemli bir hesap değilse şifreni değiştirmene bile gerek yok. Ama eğer e-mail ve şifreni kullanarak girdiyse, direkt şifreni değiştir ve iki faktörlü doğrulama kullan (e-posta ya da telefon numarası). Discordun pek yapısına hakim değilim ama bu iş genel olarak böyle.

Hocam maile girdim baktım discord tarafından gönderilmiş hiç bir mesaj yok.

gören birisi varsa sorarım

Hocam bir de yetkilendirilmiş veye hesaba bağlanmış başka uygulamalar veya bot benzeri bir şey varmı orayı kontrol edin. Bende farkında olmadan bir server'da yetkililik yaparken izin verdiğim bir bot spam atmıştı herkese. Onu silip herşeyi değiştirdikten sonra şifre falan daha yaşamadım benzerini.

Hocam maile girdim baktım Discord tarafından gönderilmiş hiçbir mesaj yok.

Gören birisi varsa sorarım

Eğer XSS ise zaten göndermez diye tahmin ediyorum. Yine de şifreni değiştir, belki Discord yeni şifre oluşturulduğunda token yeniler, böylece giren kişi otomatik hesabından atılır eğer hala oturumda ise. Dediğim gibi yapısına hakim değilim ama telaş etmeye çok gerek yok şifre değiştir gitsin.

Hocam şunu mu diyorsunuz?

Discord ve Mail şifremi değiştirdim.

link buymuş

Dosya Ekleri

• resim_2025-04-07_161805525.png
    50,5 KB · Görüntüleme: 15
  • piç sultan.PNG
    98,8 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Hocam şunu mu diyorsunuz?

Discord ve Mail şifremi değiştirdim.

link buymuş
Büyük olasılıkla mesaj atılıp çıkılmıştır. Telaş yapmaya gerek yok. Zaten böyle şeyler sık sık oluyor. En azından sizde sadece reklam yapılmış, benim hesabım çok daha kötü amaçlı kullanılmıştı İyi günler.

Teşekkürler, size de iyi günler. Umarım sadece reklam yapılmıştır. Bir de tek bir sorum olacak: Neredeyse hiçbir linke tıklamıyorum, sizce bu nasıl oldu? Acaba diğer hesaplarımada bir şey yapmışlar mıdır? Çünkü mailime hiçbir mesaj gelmedi

Onlardaki veri kimsede yok, oradan buradan topladıkları verileride böyle kullanıyorlar işte Ayrıca birçok olasılık var neden sizin hesabınızdan böyle mesaj atılması ile ilgili. Dediğim gibi birisi elindeki veriyi kullanmışta olabilir, XSS ile token çalıp mesaj atmışta olabilir. Ama bence biri para verip reklam olarak otomatik mesaj göndertmiştir diye düşünüyorum. Dediğim gibi telaşa gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…