Discord hesabı ele geçirildi

emirhancgty

Hectopat
Daha fazla  
Az önce yemek yemek için bilgisayarımdan ayrıldım. Döndüğümde Discord hesabımdan çıkış yapılmıştı ve “hesabınıza giriş yapın, şifrenizi değiştirin” uyarısı vardı. Hemen şifremi değiştirdim ancak giriş yaptığımda hesabımdan herkese saçma mesajlar atıldığını ve birinin kendi reklamını yaptığını fark ettim.

Bu olay bilgisayarımdaki bir virüs veya zararlı yazılımdan kaynaklanıyor olabilir mi? Format atmam gerekir mi? Kaspersky ile tam tarama yaptım ve virüs bulamadı. Bilgisayarımda önemli şifrelerim kayıtlı, çalınmasını istemiyorum.

ek sorular:

1. Discord hesabımın çalınması bilgisayarımdaki zararlı yazılımdan mı kaynaklanmış olabilir?
  2. Kaspersky virüs bulmadı, buna rağmen format atmam gerekir mi?
  3. Şifrelerim tarayıcıda kayıtlı. Güvenliğim için hepsini değiştirmeli miyim?

Dostum büyük ihtimalle rat yedin.yediğin rat üst düzey yazılımsa discordunun tokenini adam almıştır.şifreni değiştirmen falan bir işe yaramaz token ile hesabına erişir.Fakat amacı reklam olanlar discordunla çok uğraşmaz daha fazla kişinin bilgilerine erişmek için rat ı yaymaya çalışır.bilgilerinde adamın elinde olabilir aklında olsun.(girdiğin sitelerdeki oyunlardaki hesapların falan)kaspersky premium 1 aylık bedava oluyor onu alıp tam tarama yap.Bilgisayarda birşey çıkmazsa formatlaman daha sağlıklı olur.bazen mining de yaparlar bu yüzden en sağlıklısı format olur

Sorularına cevap vereyim
1-evet.Discord hesabının tokenine erişiyorlar.
2-evet daha sağlıklı olur çünkü virüs kendini gizler.Bazı virüsler güvenlik duvarını vesayre kapatır.
3- Şifrelerini değişmeni öneririm en sağlıklısı.

Formata falan gerek yok. Virüs yememişsiniz gibi. Adam yüksek ihtimalle sizin tokeninizi buldu, hesaba girdi, sizi çıkardı hesaptan. Bu kadar basit.

Ben o zaman direk tarama yapmadan format atayım en iyisi en sağlıklısı olur sonra da Google mailime girip şifrelerimi şifre yöneticisinden değiştiririm öyle daha iyi olur değil mi?

Dediğin gibi yaptım virüs bulamadı format atayim mi yoksa kalsın mı?
Format atmanı öneriyorum.çünkü zararlı yazılım yüklediğin bariz belli.Bu yüzden mining vesayre varsa diye riske atmak bence mantıklı değil.ekran kartını boş yere yormana gerek yok.Format atman bence gerekli ama karar senin

Formata falan gerek yok. Virüs yememişsiniz gibi. Adam yüksek ihtimalle sizin tokeninizi buldu, hesaba girdi, sizi çıkardı hesaptan. Bu kadar basit.

Bilmiyorum herkes başka bir şey diyor bana öyle geldi çünkü sadece Discord'da yaşadım eğer RAT yeseydim her şeyimi çalarlardı kararsız kaldım ne yapmalıyım?

Token bulmak o kadar kolay bir şey değil dostum.Bizzat yaşadığım için biliyorum.Hesaptan çıkartması için hesap bilgilerine ihtiyacı var.Yani hesap bilgileride şahsın eline geçmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…