Discord hesabımın "saçma" bir şekilde kapatması

suleymandy

Centipat
Makaleler
3
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle selamlar!

Discord'da tüm hesabım otomatik olarak bilmediğim Rust sunucularına girmeye başladı, 2 sunucuya girdi ve 2. sunucuya girdikten sonra hesabım aniden "devre dışı bırakıldı" yani "yasaklandı". Sunuculara ben girmedim, kendisi otomatik girdi ve girilen sunuculara yazdığımda ise "Sen seçildin!" denildi İngilizce olarak. Ben de "bu ne anlama geliyor yani?" dedim ve hesabım kapatıldı. Discord'un bu kadar saçma bir sistemi olacağını düşünmemiştim. Düşünmek istemezdim, şahit olmak da istemezdim. O kadar kişinin arasından neden beni seçtiler hâlâ anlamıyorum. Discord hesabımın olduğu mail hesabım çalındığı için olacağını sanmıyorum çünkü mail hesabımı çalan kişi aldığı gibi patlatmıştı. Discord hesabımdaki maili değiştirmeyi unutmuştum, talep gönderiyorum ve net bir cevap alıyor muyum alamıyor muyum onu da bilmiyorum Mail'e erişimim olmadığı için. Google'nin destek mail'ini bilmiyorum, bilsem de zaten bir işe yarayacakların düşünmüyorum çünkü kurtarma e-postası ve kurtarma telefon numarası falan değişmiş. Şimdi tekrar Discord konusuna dönecek olursak tekrar söylüyorum; +1M kişinin arasından neden beni seçtiler, neden bu kadar saçma bir sebepten dolayı hesabım kapatıldı ve neden bu olaya şahit oluyorum?

Tam 5 kez hesabım kapatıldı ve farklı sebeplerden; birisi plugin kullandığım için, birisi DM'den reklam yapıp spam algılandığım için ve diğerleri de buna benzer sebeplerden. Discord'u bırakıp Guilded geçmeyi düşünüyorum. Cidden bu kadar saçma bir sistemle ilerleyeceklerse artık Discord'da kalmayı düşünmüyorum. 5 yıldır kullanıyorum, başıma böyle bir olay gelmedi.

Bu arada bir şey daha açıklamak istiyorum Discord'un doğum gününde verdiği tüm Nitro kodları geçersizdi, saniyesinde alınıyordu (bir insan o kadar saniyesinde alamaz) kısacası fake kodlar diyelim :)

Evet tekrar söylüyorum "olay çok saçma". Dün Discord desteğe talep attım yan mail'imi kullanarak. Dedim ki benim hesabımın olduğu mail çalındı ve hesapta ne olup ne gidiyor bilmiyorum, değiştirir misiniz diye. Verdikleri cevap ise şuydu;

Merhaba Süleyman,

Bize ulaştığın için çok teşekkür ederim! Bu e-postaya bağlı hesap bilgilerini inceledim ve halihazırda beklenen bir silme işlemi başlattığını görüyorum. Hesabının silinme işleminin 15 gün içerisinde tamamlanması beklenmektedir, bundan dolayı hesabın aktif olarak görünür.

Silme işlemini mühendisimiz el ile yaptığı için bu biraz zaman alıyor, bundan dolayı her ihtimale karşı 15 gün olarak belirtiyoruz. Ancak, hesabını 15 günün sonunda halen silinmemiş olarak görürsen lütfen buradan beni bilgilendir, ben de böylelikle ekibimize daha detaylı incelenmesi için durumu iletebilirim.

Not: Hesap silme işlemi hesap dışında (avatar, kullanıcı adı ve e-posta adresi) herhangi bir bilgiyi silmez. Dolayısıyla metinler veya mesajlar kullanıcı tarafından silinmediği müddetçe var olmaya devam eder.

Sunucuya katılma durumuna gelecek olurak kullanıcılarımıza Discord hesapları için güçlü bir şifre ve iki faktörlü doğrulama özelliğini kullanmalarını öneriyoruz. İstersen 1Password veya Dashlane gibi şifre yöneticilerine bir göz atabilirsin; bunlar güçlü bir şifre oluşturma ve saklamada kolaylık sağlıyorlar. Bunun yanında hesabın için 2FA'nın nasıl açılabileceğini de bu bağlantıdan kontrol edebilirsin: https://support.discord.com/hc/tr/articles/219576828

Bir de veri ihlali nedeniyle diğer hesaplarının güvenliği de tehlikeye girmiş mi diye buradan durumu kontrol etmek isteyebilirsin: https://haveibeenpwned.com/

Hesabını ileride daha iyi koruyabilmen için birkaç ipucu:
  1. Aşina olmadığın bağlantılara tıklama (Seni Discord dışına yönlendirecek herhangi bir bağlantı hesabına zarar verebilir)
  2. Kişisel olarak tanımadığın veya güvenmediğin birinden bilmediğin dosyaları indirme!
  3. Grup sunucuları yeni insanlarla tanışmak için harika bir yer olabilir, ama bilgilerini paylaşırken dikkatli ol.
  4. Discord çalışanları asla ama asla sesli veya yazılı sohbetten senden kişisel bilgilerini veya şifreni istemez.
  5. Bize her zaman Twitter veya e-posta yoluyla ulaşabilir ve sorularını iletebilirsin. Pişman olmaktansa tedbirli olmak daha iyidir.
  6. Unutma, yapılacak her resmi duyuru tarafımızca resmi kanallardan yapılır, bunun dışında başka yerlere itibar etme.

Eğer başka bir konuda yardıma ihtiyacın varsa bana buradan tekrar ulaşablirsin :)

Teşekkürler,
Kağan

Anlamadığım olay ise hesabım gitmiş, bunlar bana daha hesabını nasıl korursun diye cevaplar veriyor. Desteğin bu kadar kötü olması beni incitti kısacası, hesaplarımın güvenliği de yerinde. Verdikleri siteden kontrol ettim, yan hesabımı sildirip orijinal hesabıma geçirtecektim ama hesap devre dışı bırakıldı bu akılsız ekip yüzünden, Ben bunlara diyorum benim hesabım devre dışı, bunlar diyor hesabının silinmesine 15 gün kaldı. Allah'ım! Aklımı kaybetmemek elde değil.

Bir de güvenlik ekibi kaç günde cevap veriyor? Mail'ime ulaşamadığım için cevap verdiler mi bilemiyorum, o yüzden bilmek istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Discord hackerlarından dolayı olabilir. Ayrıca ekip orada hesap yazısınız görünce büyük ihtimalle direk o yazıyı kopyala yapıştır yapıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı