Discord hesabındaki kişilere izinsiz mesaj yollanmış

Docthirst

Megapat
Daha fazla  
Discord'dan ekli olan herkese mesaj yollanmış. Bunun sebebi nedir? Sadece Discord hesabımı yoksa tüm hesaplarım mı çalınmıştır? O hesaplarda bir sıkıntı görmedim. Discord'da da şifre vs aynıydı şifreyi değiştirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Discord tokeniniz alınmış olabilir. Büyük ihtimalle size Discord üzerinden gönderilen virüslü linke tıkladınız.

Discord tokeniniz alınmış olabilir. Büyük ihtimalle size Discord üzerinden gönderilen virüslü linke tıkladınız.
Hocam hiçbir linke tıklamadım aslında.Bir oyunla ilgili bir dosya indirmilştim Kaspersky onda virüs saptayıp silmişti ama silememiş mi anlamadım.

Discord'da tokenin çalınmıştır, token kimlik doğrulamasında kullanılan bir onaylama mekanizması. Bu şekilde hesabına girmelerine gerek yok. Şöyle bir problem var ki, tokeninizi çalmaları için bir uygulama çalıştırmanız gerekiyor bu uygulama sadece discord tokeniniz mi çalmıştır orası muamma, hazır çalmışken tüm tarayıcı çerezlerini de çalmış olabilir, belki de sisteminize uzaktan erişim için bir virüs bile bırakmış olabilir. Tabi yanlış anlamadıysam Antivirüs kullanıyormuşsunuz, demek ki AV yeterince erken müdahele edememiş uygulama çalışmış ama hemen ardından silinmiş(silinmeme ihtimali de var tabi) eğer durum buysa tüm hesaplarınızın şifresini değiştirmeniz yeterli. Discord için de bu yeterli, şifre değiştirmek Tokeni sıfırlayacaktır. Ancak sisteminizde hâlâ bir virüs var mıdır yok mudur bunu bilemeyiz, derin bir tarama da yapmayı ihmal etmeyin bence bu akşam.

Discord'da tokenin çalınmıştır, token kimlik doğrulamasında kullanılan bir onaylama mekanizması. Bu şekilde hesabına girmelerine gerek yok. Şöyle bir problem var ki, tokeninizi çalmaları için bir uygulama çalıştırmanız gerekiyor bu uygulama sadece discord tokeniniz mi çalmıştır orası muamma, hazır çalmışken tüm tarayıcı çerezlerini de çalmış olabilir, belki de sisteminize uzaktan erişim için bir virüs bile bırakmış olabilir. Tabi yanlış anlamadıysam Antivirüs kullanıyormuşsunuz, demek ki AV yeterince erken müdahele edememiş uygulama çalışmış ama hemen ardından silinmiş(silinmeme ihtimali de var tabi) eğer durum buysa tüm hesaplarınızın şifresini değiştirmeniz yeterli. Discord için de bu yeterli, şifre değiştirmek Tokeni sıfırlayacaktır. Ancak sisteminizde hâlâ bir virüs var mıdır yok mudur bunu bilemeyiz, derin bir tarama da yapmayı ihmal etmeyin bence bu akşam.
Hocam diğer hesaplarda sorun yok gibi.Kasperskyla taradım herhangi bir virüs bulmadı.

Hocam diğer hesaplarda sorun yok gibi.Kasperskyla taradım herhangi bir virüs bulmadı.
Hesaplarda görünürde bir sorun olmaz zaten, nereden anlayabilirsiniz ki? Ayrıca tokeninizi çalabilmişlerse çerezlerinizi de çalmışlardır. Gidip bütün hesaplardan çıkış yapıp tekrar giriş yapın en kötü ihtimal. Bu dediğim şeyler çalındıktan sonra sisteminizde bir virüs olmasa dahi hesaplarınıza erişimde bulunabilirler zaten. Bu çerezler beni hatırla diyerek giriş yaptığınız hesapların açık olmasını sağlayan bilgiler içeriyor, o şekilde sizin ruhunuz duymadan 2FA varsa dahi atlatılarak hesaplarınızda cirit atabilirler. O yüzden ben her ihtmale karşı en azından hesaplarınızdan çıkış yapmanızı veya şifre değiştirmenizi önerdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı