Discord iki aşamalı doğrulama nasıl kaldırılır?

Semih Poyraz

Hectopat
Arkadaşlar merhaba Discord şifremi unuttuğum için sıfırlamak istedim fakat sıfırlamak için iki faktörlü doğrulama kodlarından birisinin istiyor bende o kodları kaydetmemiştim. Telefonuma kod falanda gelmedi, bu sorunu nasıl çözebilirim?

1681228778409.png

Son düzenleme:
not: Eğer kurtarma kodlarına sahip değilsen maalesef 2ad korumasını kaldıramıyoruz, bundan dolayı yeni hesap açman gerekiyor. Discord, 2Ad'yi kaldıramaz veya sana kurtarma kodlarını sağlayamaz.
Ayrıca bknz:
Ben de şans eseri bulmuştum kodları daha önce bu sorunu yaşadığımda kodları bularak cozmüştüm.

Son düzenleme:
Hocam 2AD kodları bir doğrulama uygulamasında tutulur misal Google Authenticator. Telefonunuzda böyle bir uygulama olması lazım eğer silmediyseniz ya da telefon değştirmediyseniz. Eğer duruyorsa o uygulamadan alıyorsunuz kodları. Yani size SMS olarak gelmiyor normalde bu 2AD kodu. Eğer uygulamayı silmişseniz geri yükleyin. Geri yüklediğinizde belki bulutta bilgiler tutulduğu için kod duruyordur.

Eğer uygulama yoksa/kodlar gelmiyorsa veya telefonunuzu değiştirdiyseniz hesabınızı kurtarmak için yapabileceğiniz 3 şey var:

1- 2AD kodu yerine SMS gelmesi için sizin "SMS doğrulaması" ayarı var. Fakat bu ayar default olarak kapalı olduğundan dolayı gözünüzden kaçmış olabilir. Eğer SMS doğrulaması ayarı açıksa onunla girmeyi deneyin.

2- Oturumunuzun açık olduğu bir cihazdan girip yedek kodları almayı deneyin. Şifre gerekebiliyor ama ne yazık ki.

3- Eğer bir yerde oturumunuz açık değilse, önceden açmış olduğunuz cihazda "discord_backup_codes.txt" diye bir metin belgesi bulmaya çalışın. Yedek kodlarınızı indirmiş olabilirsiniz ve yedek kodlar aynı adlı bir metin belgesinde tutuluyor değiştirmediyseniz.

Eğer hiçbir seçenek olmuyorsa ne yazık ki hesabınızı kurtarmanın bildiğim kadarı ile bir yolu yok. Discord'a yazıp tekrar hesap isminizi alabilmek için hesap silme işlemini başlatabilirsiniz sadece. Geçmiş olsun hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı