Discord.js bilenler JavaScript'i tam olarak öğrenir mi?

dehayz

Hectopat
Daha fazla  
Selam, ben birkaç gündür Discord.js V12 dersleri alıyorum. Bir YouTube kanalından izliyorum dersleri. "Sıfırdan Discord.js V12" adlı oynatma listesinden teker teker izliyorum. Database kavramına kadar geldim. Sorum şu;
Discord.js V12 derslerini tam anlamıyla bitirdikten sonra JavaScript dilini tam anlamıyla öğrenmiş olur muyum?
Yoksa ayrıyeten JavaScript dersleri mi izlemem gerekli?

Tam tersi, önce Js öğrenmeniz gerekir. Js bir dildir sonuç olarak Discord bunu saf haliyle yazmamıştır, belirli araçlar kullanmıştır. Dolayısıyla siz aslında Js’ye ait bir Framework öğreniyorsunuz aslında.
Anladım, yorumunuz için teşekkür ederim fakat 20 ders falan izlediğim için bırakmak istemiyorum en azından discord.js bitsin öğreneyim.

Peki bu discord.js bilmek javascript derslerine başlarsam yararlı olur mu?

Anladım, yorumunuz için teşekkür ederim fakat 20 ders falan izlediğim için bırakmak istemiyorum en azından discord.js bitsin öğreneyim.

Peki bu discord.js bilmek JavaScript derslerine başlarsam yararlı olur mu?

JavaScript derlersine girsen iyi olur fakat bunun yanına ek temel web programlama dillerini de bilmeniz lazım. Ben hiçbir dil bilmiyorken Discord botları yaptım bunun yanında sunuculara yaparak para da kazandım size tavsiyem benim öğrenme şeklimde olan GitHub üzerinden bir altyapı bulup altyapıyı inceleyip, denemenizdir.

JavaScript derlersine girsen iyi olur fakat bunun yanına ek temel web programlama dillerini de bilmeniz lazım. Ben hiçbir dil bilmiyorken Discord botları yaptım bunun yanında sunuculara yaparak para da kazandım size tavsiyem benim öğrenme şeklimde olan GitHub üzerinden bir altyapı bulup altyapıyı inceleyip, denemenizdir.

O zaman ben discord.js derslerine devam edicem. Bu dersler bittikten sonra bot denemeleri yapmayı düşünüyorum ve ayrıca sizin söylediğiniz gibi GitHub üzerinden altyapı incelemeleri yapıcam. Bunları tamamladıktan sonra js derslerine giriş yapmayı düşünüyorum fikrim değişmezse.

Eğer izniniz olursa size discord üzerinden vs. ulaşma şansım var mı? bu tarz sorunlar için.

Selam, ben birkaç gündür Discord.js V12 dersleri alıyorum. Bir YouTube kanalından izliyorum dersleri. "Sıfırdan Discord.js V12" adlı oynatma listesinden teker teker izliyorum. Database kavramına kadar geldim. Sorum şu;
Discord.js V12 derslerini tam anlamıyla bitirdikten sonra JavaScript dilini tam anlamıyla öğrenmiş olur muyum?
Yoksa ayrıyeten JavaScript dersleri mi izlemem gerekli?
Olamazsın.

O zaman ben discord.js derslerine devam edeceğim. Bu dersler bittikten sonra bot denemeleri yapmayı düşünüyorum ve ayrıca sizin söylediğiniz gibi GitHub üzerinden altyapı incelemeleri yapacağım. Bunları tamamladıktan sonra JS derslerine giriş yapmayı düşünüyorum fikrim değişmezse.

Eğer izniniz olursa size Discord üzerinden vs. ulaşma şansım var mı? Bu tarz sorunlar için.

Sorarak öğrenmeniz gerçekten iyi olur fakat ben yardımcı olamayacağım artık ben uğraşmıyorum fakat bunun için bayağı bir aktif olan sunucular var. Ben alt kısma Discord urlelerini yazıyorum.

serendia
codare

ben buralarda öğrendim sorarak.

Sadece temel seyler yapabilirsiniz. En ufak baska bir bagimlilik gerektiren bir durumda tikanirsiniz. JavaScript bilmediginiz icin zaten bir sure sonra isteseniz de istemeseniz de kod ezberlemeye baslayacaksiniz. Hadi diyelim ki istediginizi yaptiniz, optimize bir sekilde yazamayacaksiniz. Optimize yazmak yazmaktan daha onemli.

Sadece temel seyler yapabilirsiniz. En ufak baska bir bagimlilik gerektiren bir durumda tikanirsiniz. JavaScript bilmediginiz icin zaten bir sure sonra isteseniz de istemeseniz de kod ezberlemeye baslayacaksiniz. Hadi diyelim ki istediginizi yaptiniz, optimize bir sekilde yazamayacaksiniz. Optimize yazmak yazmaktan daha onemli.

Yorumunuz için teşekkürler, biraz düşündüm sanırım dc.js derslerini bir kenara bırakıp html css js öğrenicem ya da başka bir dile yönelicem gibi gözüküyor.

Yorumunuz için teşekkürler, biraz düşündüm sanırım dc.js derslerini bir kenara bırakıp HTML CSS JS öğreneceğim ya da başka bir dile yöneleyeceğim gibi gözüküyor.

En iyisi kanka hem kendin için hem de ilerleyen zamanlarda bunları bildiğin için bir artı olacak ve istersen bitirdikten sonra discord.js'e yönelerek dashboardlı (siteli) bir bot geliştirip, tasarlayabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı