if (msg.content === prefix + 'sunucu'){
let serverlist = ''
client.guilds.cache.forEach((guild) => {
serverlist = serverlist.concat(guild.memberCount)
})
const embed = new Discord.MessageEmbed()
.setColor("RANDOM")
.setTitle("SERVERLER :", '')
.setDescription("Kullanıcı sayısı : " + serverlist)
msg.channel.send({embed});
}
Bu kodu girince çıkış olarak şöyle bir sayı veriyor:
Bu rakam tüm sunuculardaki üye sayısının yan yana yazılmış hali. Ama ben toplamını istiyorum, nasıl yapacağım?
@EKAloji , prim diyenlerle tartışacağına gel de yardım et, onu boşver.
Çıktısı: Eki Görüntüle 992169
Buradan yapmaya çalıştım ama pek becermiş sayılmam.
Normalde şu her şeyi hallediyordu: <Client>.users.cache.size ama başına bir şey gelmiş, Rastgele bir rakam sallıyor, o yüzden bunun üzerinden yapmaya çalışıyorum.
tamam işte tüm sunuculardan gelen datayı biliyorsunuz. Bir degişkenimiz olsun. her sunucu için memberCount değerlerini bu değişkende toplayarak tutalım.
Değil zaten, sunuculardaki üye sayılarının yan yana yazılmış hali.
Hocam sizin altyapı da 2 gösteriyor . Bu komut değiştirilmiş bence:
client.users.cache.size
Değiştirilmiş bence.
if (msg.content === prefix + 'sunucu'){
let serverlist = ''
client.guilds.cache.forEach((guild) => {
serverlist = serverlist.concat(guild.memberCount)
})
const embed = new Discord.MessageEmbed()
.setColor("RANDOM")
.setTitle("SERVERLER :", '')
.setDescription("Kullanıcı sayısı : " + serverlist)
msg.channel.send({embed});
}
Bu kodu girince çıkış olarak şöyle bir sayı veriyor: Eki Görüntüle 992065
Bu rakam tüm sunuculardaki üye sayısının yan yana yazılmış hali. Ama ben toplamını istiyorum, nasıl yapacağım?
@EKAloji , prim diyenlerle tartışacağına gel de yardım et, onu boşver.
Büyük ihtimal concat fonksiyonundan dolayı. Hatırladıgım kadarıyla concat fonksiyonu dizileri birleştiriyor. Yani a = [1 , 2, 3] olsun b = [ 4, 5 ,6] c = a.concat(b) olursa c = [1,2,3,4,5,6] olmuş oluyor. sen bunları toplaman gerekiyor. birleştirmen değil.
Büyük ihtimal concat fonksiyonundan dolayı. Hatırladıgım kadarıyla concat fonksiyonu dizileri birleştiriyor. Yani a = [1 , 2, 3] olsun b = [ 4, 5 ,6] c = a.concat(b) olursa c = [1,2,3,4,5,6] olmuş oluyor. sen bunları toplaman gerekiyor. birleştirmen değil.
Çıktısı:
Normalde şu her şeyi hallediyordu: <Client>.users.cache.size ama başına bir şey gelmiş, Rastgele bir rakam sallıyor, o yüzden bunun üzerinden yapmaya çalışıyorum.
Çıktısı: Eki Görüntüle 992169
tamam işte tüm sunuculardan gelen datayı biliyorsunuz. Bir degişkenimiz olsun. her sunucu için memberCount değerlerini bu değişkende toplayarak tutalım.