Discord N3050 sistemde aşırı kasıyor

Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Huawei Matebook D15 2022

Intel Core İ5 1155G7

8GB 3733 Mhz RAM
İnternetimde herhangi bir sıkıntı yok 100Mbps download 8Mbps upload var. Discord'da gezinirken kolay kolay problem olmuyor konuşmaları vs. gayet rahat kullanıyorum fakat iş yayına gelince aşırı sıkıntı oluyor. Yayına girdiğimde inanılmaz derecede bilgisayar kasmaya başlıyor öyle ki Görev Yöneticisi bile açılmıyor, Görev Yöneticisi açık halde yayına girdim işlemci kullanımı %100'den aşağı bir kez olsun düşmüyor. Grafik kartı yüzdeleri gayet normal ilerliyor %30-35 arasında geziyor.

Uyguladığım ayarlar:
Gürültü azaltıcıyı kapattım (bayağı rahatladı en azından sesli konuşmalarda kasıntılar kesildi.)
Donanım ivmesini kapattım hiçbir fark olmadı.
Windows ayarlarından sistemi sadece performans için ayarladım.
CMD ile nihai performans modunu açtım.

Sistem özellikleri:
Intel Celeron N3050 2.16 GHz işelemci.
4 GB DDR3 1600 MHz RAM.
Intel HD Graphics onboard ekran kartı.

İnternetimde herhangi bir sıkıntı yok 100Mbps download 8Mbps upload var. Discord'da gezinirken kolay kolay problem olmuyor konuşmaları vs. gayet rahat kullanıyorum fakat iş yayına gelince aşırı sıkıntı oluyor. Yayına girdiğimde inanılmaz derecede bilgisayar kasmaya başlıyor öyle ki Görev Yöneticisi bile açılmıyor, Görev Yöneticisi açık halde yayına girdim işlemci kullanımı %100'den aşağı bir kez olsun düşmüyor. Grafik kartı yüzdeleri gayet normal ilerliyor %30-35 arasında geziyor.

Uyguladığım ayarlar:
Gürültü azaltıcıyı kapattım (bayağı rahatladı en azından sesli konuşmalarda kasıntılar kesildi.)
Donanım ivmesini kapattım hiçbir fark olmadı.
Windows ayarlarından sistemi sadece performans için ayarladım.
CMD ile nihai performans modunu açtım.

Sistem özellikleri:
Intel Celeron N3050 2.16 GHz işelemci.
4 GB DDR3 1600 MHz RAM.
Intel HD Graphics onboard ekran kartı.

Windows 10 + Discord'da ekran açmak düşünülmemeli bile o sistemde ben harici ekran kartıyla bile açamıyordum. İlla ben ekran açacağım diyorsanız Skype en uygunudur arkadaşlarınızı oraya davet edin. Bu arada donanım ivmesi oyun performansını etkiler Discord performansını değil.
Yanlış anladınız yayın açmak değil amacım :D Yayın izlemek. Yayın izletmiyor :(

Windows 7 de %100 CPU kullanımında izliyordum eski bilgisayarımda.

Hocam ona da yetmez bu işlemciden ne bekliyorsunuz ki üzmek istemem ama en düşük seviye işlemcilerden biri. İzlemek bile lüks bu işlemci için.
Biliyorum :( sırf bu yüzden satıcam bu makineyi şarjı falan 6-7 saat gidiyor yarı yolda bırakmıyor fakat işlemci ağlıyor sürekli.
Windows 10 + Discord'da ekran açmak düşünülmemeli bile o sistemde ben harici ekran kartıyla bile açamıyordum. İlla ben ekran açacağım diyorsanız Skype en uygunudur arkadaşlarınızı oraya davet edin. Bu arada donanım ivmesi oyun performansını etkiler Discord performansını değil.

Windows 7 de %100 CPU kullanımında izliyordum eski bilgisayarımda.
Ekran açmak istemiyorum üniversiteye hazırlandığım için discordda Pomodoro kütüphanelerine girmek istiyordum hurdacıdan 350-400 liraya bi pc toplarım artık yine :D

Hocam şuan benzetme yaparsak işlemciniz scooter motoru gibi az güç az enerji. Size bir R6 gerek.
Haklısınız. Şu an bi bilgisayar getirip kurdum İntel Core 2 e7400 2.80 GHZ işlemci ve AMD Radeon HD4350 ekran kartı var. Discord %40 işlemci yiyor şaka gibi :D . Neyse şu bilgisayarın fotoğraflarını çekip ilana koyalım artık :')

Haklısınız. Şu an bir bilgisayar getirip kurdum Intel Core 2 E7400 2.80 GHz işlemci ve AMD Radeon HD4350 ekran kartı var. Discord %40 işlemci yiyor şaka gibi :D . Neyse şu bilgisayarın fotoğraflarını çekip ilana koyalım artık:')

EBA zamanın da bu tarz bilgisiyarlar satılabiliyordu ama ben şu an da size sadece şans diliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı