Discord nasıl korunuyor?

Buzdolabi

Hectopat
Katılım
21 Mayıs 2021
Mesajlar
1.110
Çözümler
2
Arkadaşlar benim merak ettiğim bir şey var. Bu Discord nasıl bu kadar gelişmiş halde kendini koruyabiliyor? Mesela şu ana kadar hiç hesabı durduk yere çalınan veya bilgileri falan çalınan kimseyi duymadım. Nasıl böyle korunabiliyorlar?
 
Arkadaşlar benim merak ettiğim bir şey var. Bu Discord nasıl bu kadar gelişmiş halde kendini koruyabiliyor? Mesela şu ana kadar hiç hesabı durduk yere çalınan veya bilgileri falan çalınan kimseyi duymadım. Nasıl böyle korunabiliyorlar?
Ben çok duydum normal bir şekilde korunuyor muhtemelen size denk gelmedi.
 
Kimse kimsenin hesabını çalmaz Discord'da hocam. Nitro'su var diye bile çalmaya uğraşmazlar. Discord normal bir şekilde korunuyor kitleyle alakalı. Mesela Roblox veya PUBG gibi uygulamalarda denerler çünkü içinde değerli şeyler oluyor o uygulamaların. Ama gidip yabancı insanların linklerine tıklarsanız o hesap gider.
 
Öyle değil. Mesela biri size kızgın gidiyor hesabınızı alıyor direkt. O tarz
Discord hesabınıza yabancı bir adresten girmeye çalıştığınızda sizin gmailinize mail geliyor. Benim eski kaybettiğim hesabımda öyle olmuştu. Hesabın şifre ve mailini biliyordum ama mail elimde olmadığı için hesaba giriş yapamıyordum. Bunun tam işleme mantığını bilmiyorum, bende öyle oldu kısacası.
 
Son düzenleme:
Hesapların durduk yere çalınması için veritabanına erişilmesi lazım. Veritabanı sızdırıldı ve biri bilgilerinle hesabına girecek diyelim, sadece hesap bilgilerini barındırdıkları için (ki herkes bütün bilgileri şifreler ama o şifrelemeyi kırdılar diyelim) bilgilerinle giriş yapmaya çalışsa bile yeni IP'den giriş yapılacağı için maile doğrulama gönderir. Bir de insanların gördüğü her şeye tıklayıp indirmesi var. Öyle bir durumda Discord'un yapabileceği bir şey yok, adamlara hesabına erişimi ellerine veriyorsun çünkü.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı