Discord nasıl kullanılır?

Ben Instagram kapatıldığında da devlet kapttıysa vardır bir bildiği girip yabancılara prim vermeyeyim diye kullanmadım kullanan kişileri de bu konuda dilim döndüğünce uyardım, keşke herkes sizin gibi düşünceli olsa. Bana göre adam öldürmekten bir farkı yok ikisi de yasak sonuç olarak.

Ne kadar dar bir bakış açısı ya bu birisi senin özgürlüğünü kısıtlıyor sende peki sen ne dersen o olsun deyip geçiyorsun. Sesini çıkartmak yerine susmak çözüm olmayacak zaman geçtikçe her şey daha kötü olacak.

Bana göre adam öldürmekten bir farkı yok ikisi de yasak sonuç olarak.
Elbette var, benim kastettiğim sadece Discord'un da güvenilir bir platform ve ortam sunmadığı ve bilinçsiz kullanım sonucunda istenmeyen sonuçlar doğurabileceği idi. Pek çok kişi alternatif yöntemlere yönelerek yasağın etrafından dolanmaya çalışıyor ama toplum yararına yönelik bir karar alındığını ve toplumun genelinin de bu karara mücbir sebepler olmadıkça riayet etmesinin daha makul olacağını söylemek istemiştim. Yine de nihai karar ve eylem tabii ki de konu sahibine ait.
Instagram'ın olayı ise bambaşkaydı, güncel ve politik sebepler öncelenerek alınmış ve toplumun özgürlüğü göz ardı edilmişti bana kalırsa. Kendim de uzun bir süredir aktif ve düzenli olarak Instagram kullanmıyorum bu arada, paylaşım yapmadığım sadece birkaç arkadaşımın ve bazı public hesapların paylaşımlarına bakmak için zaruriyetten açtığım bir hesabım mevcut. Buna rağmen, erişim engeli varken Instagram'a giriş yapmayı adam öldürmekle bir tutmak oldukça mantıksız olur bence.

Sesini çıkartmak yerine susmak çözüm olmayacak zaman geçtikçe her şey daha kötü olacak.
Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu objektif ve tartışılmaz bir şekilde bilebiliyor muyuz? Size her şeyin daha kötü olacağını düşündüren şey ne oldu bilmiyorum, ama dilerim ki öyle olmaz. Bu kadar kötümser bir yaklaşım da çok uygun olmaz bana kalırsa.

Elbette var, benim kastettiğim sadece Discord'un da güvenilir bir platform ve ortam sunmadığı ve bilinçsiz kullanım sonucunda istenmeyen sonuçlar doğurabileceği idi. Pek çok kişi alternatif yöntemlere yönelerek yasağın etrafından dolanmaya çalışıyor ama toplum yararına yönelik bir karar alındığını ve toplumun genelinin de bu karara mücbir sebepler olmadıkça riayet etmesinin daha makul olacağını söylemek istemiştim. Yine de nihai karar ve eylem tabii ki de konu sahibine ait.
Instagram'ın olayı ise bambaşkaydı, güncel ve politik sebepler öncelenerek alınmış ve toplumun özgürlüğü göz ardı edilmişti bana kalırsa. Kendim de uzun bir süredir aktif ve düzenli olarak Instagram kullanmıyorum bu arada, paylaşım yapmadığım sadece birkaç arkadaşımın ve bazı public hesapların paylaşımlarına bakmak için zaruriyetten açtığım bir hesabım mevcut. Buna rağmen, erişim engeli varken Instagram'a giriş yapmayı adam öldürmekle bir tutmak oldukça mantıksız olur bence.

Neyin doğru, neyin yanlış olduğunu objektif ve tartışılmaz bir şekilde bilebiliyor muyuz? Size her şeyin daha kötü olacağını düşündüren şey ne oldu bilmiyorum, ama dilerim ki öyle olmaz. Bu kadar kötümser bir yaklaşım da çok uygun olmaz bana kalırsa.

Hocam ben daha çok yasaksa yasak gözüyle baktım her ne kadar desteklemesemde elbet açılacağını biliyordum ve buna itiraz etmem devleti daha zor bir duruma sürükleyebileceğini düşünüyordum. Sonuç olarak adamlarda ülke de isyan çıktı mecbur açacaklar deyip kabul etmeyebilirlerdi devletin istediklerini. Bu arada ben bu olayların sebebini araştırmadım siyasete de çok ilgim yok yanlış düşünüyor da olabilirim.

Evet gayet belirlenebilir. Herhangi bir internet sitesine erişim engeli getirildiğinde hiç bir şey çözüme ulaşmış olmuyor. Birinin sizin ne yapıp ne yapamayağınıza karar veriyor olması sizi rahatsız etmiyor mu? Bende iyimser olmak isterdim fakat bu koşullarda mümkün değil.

Evet gayet belirlenebilir. Herhangi bir internet sitesine erişim engeli getirildiğinde hiçbir şey çözüme ulaşmış olmuyor. Birinin sizin ne yapıp ne yapamayağınıza karar veriyor olması sizi rahatsız etmiyor mu? Bende iyimser olmak isterdim fakat bu koşullarda mümkün değil.

Discord üzerinden konuşmak gerekirse bildiğim kadarıyla panel ve dolandırıcılık yapılıyordu devlet bilgileri istediğinde Discord vermedi. Kapatılmasaydı eğer ki bu tarz olaylar devam edecekti daha birçok ailenin çocuğun canı yanacaktı eğer ki bu bilgiler devlete verilseydi suçlular yakalanıp en azından şu “13 yaş kendini hacker sanan panelci velet” dediğimiz kısım bu işlere girmekten korkacaktı.

Olan oyun oynayanlara oldu ben zaten çok kullanmıyordum.

Evet gayet belirlenebilir.
Bunun nasıl olacağını temellendirerek açıklayabilirseniz sevinirim. Sadece bu konu özelinde konuşmuyorum bu arada. Genel olarak toplumsal ve politik meselelerde herkes tarafından tartışılmaksınız kabul görecek doğru ve yanlışı nasıl belirliyorsunuz merak ettim doğrusu.
Herhangi bir internet sitesine erişim engeli getirildiğinde hiç bir şey çözüme ulaşmış olmuyor.
Bunun kalıcı ve kesin bir çözüm olduğunu düşünmüyorum, böyle bir şey de demedim sanırsam. Oldu da böyle anlaşılacak bir şey yazdıysam bile yukarıda, düzeltmek isterim.
Birinin sizin ne yapıp ne yapamayağınıza karar veriyor olması sizi rahatsız etmiyor mu?
Rahatsız ediyor ama bu devletin, hukukun, yasaların ve bir toplumsal olmayacağı anlamına gelmiyor. Haklar ve özgürlükler de bunun içindir zaten. Cümlemin başında değindiğim kavramlar da zaten safi egemenleri değil aynı şekilde bireyi, vatandaşı ve toplumu ve haklarını korumak için de vardır. İş sizin dediğiniz boyuta geldiğinde ben de tepki gösteriyorum. Bu platformların öyle böyle sebeplerle yasaklanmasını da doğru bulmuyorum. Üstte yazdığım genelgeçer bir gönderiydi sadece.
Bende iyimser olmak isterdim fakat bu koşullarda mümkün değil.
Siz bilirsiniz. Hayatınızda başarılar dilerim, yolunuz açık olsun.

Ben bilhassa üye olduğum yabancı gruplar ve arkadaşlarımla sohbet etmek için giriyordum, halen daha nadiren de olsa giriyorum. Hatta şu anda açık arka sekmede. :D
Son zamanlarında geniş çaplı grupların yerini dediğiniz çoluk çocuk sürüleri aldığı için ve çoğu arkadaşımın ve aynı zamanda da benim günlük yoğunluklarımızdan dolayı pek giremiyordum zaten.

Discord üzerinden konuşmak gerekirse bildiğim kadarıyla panel ve dolandırıcılık yapılıyordu devlet bilgileri istediğinde Discord vermedi. Kapatılmasaydı eğer ki bu tarz olaylar devam edecekti daha birçok ailenin çocuğun canı yanacaktı eğer ki bu bilgiler devlete verilseydi suçlular yakalanıp en azından şu “13 yaş kendini hacker sanan panelci velet” dediğimiz kısım bu işlere girmekten korkacaktı.

Bittiğini düşünmen ne hoş.

Bittiğini düşünmen ne hoş.

Bitmemiş olsa da büyük ölçüde azaldı. Bende ortaokulda kullanıyordum ben şanslıydım bu yasak valilik (ailem) tarafından getirilmişti kötü bir şey yaşamadım.

Geçen mail gelmiş Discord'dan babam gördü yine kullanıyor musun diye yalandan da olsa bir fırça attı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı