Discord nasıl web sitesi ile kendi uygulamasına yönlendiriyor?

Kertaumaka

Hectopat
Evet arkadaşlar, hani Discord linklerine tıklarız Discord./(sunucu ismi) olarak tıklarız DC bizde yüklüyse DC uygulamasını açar bunu nasıl yapıyorlar bilen var mı?

Her sunucuda oluyor o.

Benzer bir şeyi kendi uygulamanıza mı eklemek istiyorsunuz?

Evet her sunucuda oluyor ama demek istediğim o değil ChatGPT'ye falanda sordum HTML ile yapamaz diyor kodunu falanda inceledim nasıl bir web site ile uygulama ile bağlantı kuruyor onu anlamadım VPN ile falanda denedim gene oluyor hesabımdan çıkış yaptım gene oluyor.

Bu tarz uygulamaları yaparken Discord gg uzantısını kullanarak masaüstü uygulamalarını yapıyorlar ve siz site üzerinden bir linke ulaşacağınız zaman websitelerine yazdıkları kod sayesinde masaüstünüzde bu Discord gg ile eşleşen uygulamaya gönderiyor sizi. Discord uygulamanız da discord gg üzerinde çalıştığı için eşleşen uygulamaya gidiyorsunuz. Mesela whatsapp;

Discord, WhatsApp'ın yaptığı gibi sormuyor. Direkt uygulamaya yönlendiriyor.

Bu ise PWA olarak geçiyor aşağıdaki makaleyi inceleyebilirsiniz.

Dediğiniz olay ise "deep linking" veya "universally linked" diye geçiyor sanırım.

Discord, WhatsApp'ın yaptığı gibi sormuyor. Direkt uygulamaya yönlendiriyor.
Çünkü uygulama sizde yüklü, şuanda uygulama yüklü olmadığı için örnek verdim. Yazıyı okumayıp buna mı takıldınız?

Bunlar soruyor ama direkt yönlendirmiyor galiba.

Çünkü uygulama sizde yüklü, şu anda uygulama yüklü olmadığı için örnek verdim. Yazıyı okumayıp buna mı takıldınız?

Roblox adlı oyundada oyun yüklü ama açarken gene de soruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…