Discord ne kadar güvenilir?

Ariete

Hectopat
Merhaba,

Yakın zamandan beri kafamı kurcalayan bir sorun var, bu sorun genel olarak bilgisayarımda yüklü olan ve oyun sunucuları gibi gruplarda oradan tanıştığımız ne olduğu belirsiz insanlarla bir takım güven esasına dayanan sohbet etmemize sebebiyet veren durumları sağlıyor.

Hal böyle olunca karşımızdaki insanın ne olduğunun bilincinde olamazdığımız için onunla sesli sohbet dahil olmak üzere attığı linklere vs gibi etkenlere de haliyle istesek de istemesek de katlanmış oluyoruz.

Az önce forumda konuyu açmadan önce bir araştırma yaptım ve arkadaşımızın şöyle bir yorumunu buldum:

Evet bulabilir eskiden yani 2 yıl önce Discord'da bir arkadaş edinmiştim kendisi bu işlerden bayağı anlayan birisiydi bende o zaman bir çocukla kavga etmiştim ve IP adresini bulmak istediğimi söylemiştim o işlerden anlayan arkadaşıma o arkadaşımda onun IP adresini alabilmemiz için Discord'da sesli çağrıya gelmesi lazım demişti bende çocuğu çağrıya çektiğimde çocğun IP adresini bırak kullandığı taraycıyı kullandığı internet sağlayıcısının markasını bile buldu ama tabii bu olay yaklaşık bir 1, 5-2 yıl önce oldu belki Discord bu açığı kapatmış olabilir ama IP adresi çok da bir şeye yaramaz en fazla internetinize saldırı yapabilir bu saldırıdan etkilenmemek içinde modeminizin arkasındaki küçük butona 1 kez basın içinizden 10-15 saniye sayıp tekrar o tuşa basıp modeminizi açın iyi forumlar.

Discord üzerinde sahiden bu tarz sorunlar var mıdır? Belirtildiği gibi insanların bize ulaşması bu kadar kolay mıdır? Discord geliştirici seçeneğinde belirtilen ID adresi ile mail adresimiz gibi kişisel verilerimize ulaşılabilir mi?

Bahsettiğim bu konular hakkında fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim, iyi forumlar!

Hiç güvenli değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hiç güvenli değil.

Bende tam bu videoyu atacaktım hocam siz bende önce davranmışsınız :).

Hiç güvenli değil.

Korkuyorsan daha büyük dertlerin vardır?

Korkuyorsan daha büyük dertlerin vardır?
Kendim de kullanıyorum :)
1619817822785.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı