Discord önbelleğinden bulaşan virüs nasıl temizlenir?

SakuIta

Hectopat
Normalde bilgisayarıma hiçbir zaman crack'li oyun, hile programları gibi şeyler yüklemem. Bugün 16:53 gibi Windows Defender bir trojan buldu. Trojanın ismi ise "TrojanDownloader:HTLM/Adodb.gen!A" insanlar bunun zararlı yazılımlar indirdiğini söylemiş. Trojan Discord'un cachesinden geliyordu. Büyük ihtimalle false-positive bir durum ya da bazı insanlar bunun bir şaka virüsü olduğunu söylemiş. Bu virüs sunucularda atılan emoji, resim gibi şeylerden virüs bulaştırıyormuş. Ben emin olamayıp gidip MalwareBytes ile tarattım bir şey bulamadı. Üstüne üstlük defalarca Windows Defender'dan karantinaya almaya çalıştım fakat nafile. Gidip Discord'u sildim ve Discord'un cachesini de sildim fakat bir şey değişmedi. Şu ana kadar bilgisayarda yavaşlık ya da oyunlarda performans düşüşü yok. Bu virüsü ortadan nasıl kaldırabilirim?

1674061662241.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Trojandownloader: HTML / adodb. Gen! A, Microsoft veri erişim bileşenleri'ndeki (mdac) kod yürütülmesine izin veren (MS06-014) bir güvenlik açığından yararlanan bir HTML komut dosyası truva atı için genel algılamadır. Bu truva atı, rastgele dosyaları indirmeye ve yürütmeye çalışır (ek kötü amaçlı yazılımlar dahil) bunu internette buldum oradaki dosya konumuna gidip tam olarak ne olduğuna bakabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı