Discord üzerinden açtığım sunucumu büyütmek istiyorum. Bir öneriniz var mıdır?
Hocam ben pandemi zamanında bir discord sunucusu açmıştım ve başka sunucularda reklam/partnerlik yapamadan
disboard üzerinden sunucuyu üst sıralara taşıyarak zamanla büyüttüm. Yüzlerce insanla tanıştım (bazıları benim gibi yazılımla uğraşan kafa dengi kişilerdi) ve deneyim edindim. Sunucuda çok takılan ve kafa dengi olan kişilere zamanla yetkili rolü verdim. Seneler sonra bazılarıyla gerçek hayatta bile tanıştım.
Benim bu sunucuyu kurma amaçlarımda biri de discord botu geliştirmekti. Hem sunucuda botu kullandım ve sunucuyu geliştirdim hem de botu geliştirerek zamanla node.js ve database (benim kullandığım veri tabanı: MongoDB) konularına hakim oldum) tabii benim sunucum bazı kötü ortamların olduğu, isimlerde tag kullanıldığı, küfürlerin edildiği, nezih olmayan public sunucuları gibi değildi. (Onlardan farklı olabilmek için sohbet sunucusu demeyi tercih ediyorum.)
Sunucuyu kurmamdan seneler sonra şu anda sunucumda 700'e yakın üye var fakat ben üniversiteye başladım (bilgisayar mühendisliği), yetkililerden biri YKS'ye çalışıyor, bazıları işe gidip geliyor. Bu yüzden sunucu eskisi kadar aktif değil.
AMA şu sıralar birkaç oyunun turnuvasının yapılacağı bir projede çalışıyorum. Hem Discord sunucusundaki tüm işleri ben yapıyorum hem de turnuva işlemlerini hızlandırmak için botta turnuva için özel komutlar hazırladım ve bu işten para kazanacağım.
--------
Özetle:
Sunucuyu ne niyetle açtığın önemli ve büyütmek için reklam yapmaktansa arkadaş çevreni, oyunda tanıştığın kişileri sunucuya davet ederek ve disboard gibi (artık disboarddan daha önce çıkan bazı siteler de var, önceden yoktu) siteler kullanarak da büyütebilirsin.
Bana ulaşabilirseniz sizinle sohbet ederek deneyimlerimi aktarmak isterim.