Discord "Token" nedir?

Parolanızı değiştirirseniz tokeniniz değişir. Link gibi bir şey değil, bilgisayarınıza indirdiğiniz bir dosya. Token ile giriş yapmak o kadar kolay değil.
Token ile giriş yapan taraftan herhangi bir e-posta doğrulaması vb. istenmiyor mu? Ben ne zaman farklı bir cihazdan şifrem ile giriş yapsam e-posta doğrulaması istenmekte.

Token ile giriş yapan taraftan herhangi bir e-posta doğrulaması vb. istenmiyor mu? Ben ne zaman farklı bir cihazdan şifrem ile giriş yapsam e-posta doğrulaması istenmekte.
Hayır, istemiyor. Direk giriş yapıyor, ancak eğer hesabınız telefon numarası ile doğrulamaya takıldıysa bunu geçemiyor.

Şifre ile giriş yaptığında ister. Ama token apayrı bir sistem. Direk giriş yapabilir.

Hayır, istemiyor. Direk giriş yapıyor, ancak eğer hesabınız telefon numarası ile doğrulamaya takıldıysa bunu geçemiyor.
Hesabım risk altında demek. Tek güvende kalma yolum PC'ye erişilmemesine özen göstermek. Peki tarayıcıda girdiğimiz siteler aracılığı ile çalınma ihtimali var mıdır?

Hesabım risk altında demek. Tek güvende kalma yolum PC'ye erişilmemesine özen göstermek. Peki tarayıcıda girdiğimiz siteler aracılığı ile çalınma ihtimali var mıdır?
Eğer Discord'dan gönderilen bir link üzerinden girerseniz var, ancak onun dışında yok. SSL sertifikası olmayan sitelere girmemeye çalışın ve bilgisayarını belirli aralıklarla AV ile tarayın, problem kalmaz.

Ekleme: Discord yeni güncellemesi ile birlikte bu tür linklere koruma ekleyeceğini duyurmuştu, ne zaman gelir bilmiyorum.

Tokeni iptal edebiliyor muyuz? Sadece normal şifrem olsa olmuyor mu öyle? Bazen bazı araştırmalar vb. için bilmediğim sitelere girmem gerekebiliyor. Risk olur bu yüzden bu token olayı benim için.

Tokeni iptal edebiliyor muyuz? Sadece normal şifrem olsa olmuyor mu öyle? Bazen bazı araştırmalar vb. için bilmediğim sitelere girmem gerekebiliyor. Risk olur bu yüzden bu token olayı benim için.
Discord'dan bir bot veya bilinmeyen bir kullanıcı aracılığı ile gönderilen ve genellikle ingilizce metinli olan linklere tıklamayın. Genellikle "bedava nitro kazandınız" gibi şeyler yazar. Token iptal edilemez.

PC'ye erişilebilmesi güvenliğinin aşıldığı anlamına geliyor zaten.
Güvenlik konusunda elimden gelebildiğince katıyım. Korsan hiçbir şey indirmem, Minecraft hariç tüm oyunlarım Steam'den (Minecraft Steam'de yok, ama oyun orijinal) geliyor. Oyun eklentileri dahi indirmiyorum, indireceksem oyun Steam atölyesini destekliyorsa oradan indiriyorum, yoksa hiç indirmiyorum. Program indirirken bile Technopat'ta konu açıp ne olup olmadığını doğruladıktan sonra indiriyorum. Fakat telefonum olmadığı için iki aşamalı doğrulama kullanamamaktayım. Sanırım tek güvenlik açığım girdiğim siteler sonucu oluşabilecek sorunlar. Bunu önlememin anti-virüs dışında bildiğiniz bir yolu var mı?

Bunu önlememin anti-virüs dışında bildiğiniz bir yolu var mı?
Bunun önlemenin yolları arasında anti-virüs yok. Post-exploit zararlı durdurma kabiliyetleri var olmasına fakat ne kadar işe yaradığı ve metodun kendisi tartışmalı. Güvenliğinize önem veriyorsanız Chromium tabanlı bir tarayıcıyı mümkün olan en az sayıda eklenti ile kullanmanızı tavsiye ederim. Edge en iyi tercih olur zira yeni gelen bir özellik ile JIT ve bazı ek mitigasyon ayarlarının dinamik olarak kapanıp açılması sağlanabiliyordu. Ayarları kurcalarsanız görürsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…