Discord üzerinden RAT yedim

NNvetz77

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba son günlerde çok yaygın olan şu RAT'ı bende çok farklı bir şekilde ben de yedim. Öncelikle Discord'a dair bulabildiğim her şeyi silip telefonumdan 2 faktörü açtım, şifresini değiştirdim, tarayıcımı sıfırladım, Chrome da kayıtlı olan şifrelerimi değiştirdim. Kısacası yaşadığım şeyi şöyle özetleyeyim;
1- Discord tokenım çalındı.
2- cookielerim çalındı.

Şimdi ben yukarıdaki şeyleri yaptıktan sonra başka ne yapmayı deneyebilirim? Tamamen RAT'tan kurtulduğuma nasıl emin olabilirim? Discord'la ilgil tüm dosyaları silerken "xxx updater GitHub" doğru silinememiş olabilir falan tarzı bir yazı vardı bende uyumluluk sorunu bilmemne bir şeyye bastım orayı emin olun hatırlamıyorum ama RAT sanırım o idi. Şimdi ben RAT'la ilgili ne kadar araştırma yapmaya çalışsamda bunlardan kurtulmaktan çok bunları nasıl başkasının bilgisayarına atabilceğimiz ile ilgili içerik var. Bu çok üzücü. 20 konunun 18'i nasıl millete RAT atarsın tarzı (Google'dan araştırdığımda). Evet yardımlarınızı bekliyorum.
Not: Kaspersky ve Malwarebytes virüsü PC de bulamadı ben daha Discord'u silmemiş iken, anlayacağınız onlar işe yaramıyor. Virüs VirusTotal'de falan da belli olmadı indirirken.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce benzer bir konu açılmış.

Virüs yeni yapılmış ise VirusTotal görmez ancak intezer analys ve hybrid analys sitelerinden gözükür.
Farbar logu atma konusu vardı forumda oraya log at daha sonra Discord'a ait ne varsa silin Revo Uninstaller ile yapabilirsiniz.
Sonrasında glass wire ile ağ hareketlerini izleyin ve bence ESET Online scanner veya KVRT ile tam tarama yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…