Herkese merhabalar iyi forumlar,
Bugün Discord üzerinden tanımadığım yabancı biri özelden arkadaşlık isteği atıp konuşmaya başladı. Sorunu sözde bu arkadaşın Telegram üzerinden takas yapmak istediğini fakat dolandırıldığını dile getirdi. Buraya kadar güzel. Telegram üzerinden konuştuğu kişi benim Discord adresimi verdiğini ve bana ait olan Steam hesabının dolandırıcıya ait olduğunu dile getirdi ve bu hesabı Steam üzerinden şikayet ettiğini söyledi. Buraya kadar da her şey normal. Daha sonrasında bana ait olan hesabın da bu şikayetten etkilenmemesi adına ısrarla bana Steam üzerinden hesabımın dolandırıcı olduğunu ve hesabımın sözde Valve moderatörü olan birinin Discord üzerinden iletmem gerektiğini vs. yazdı. (Kısaca anlattım uzun okumak isteyenler aşağıdaki görüntüden okuyabilirler.)
Konuşmaya ait İngilizce görüntüler;
Eki Görüntüle 1636510
Eki Görüntüle 1636514
Eki Görüntüle 1636519
Arkadaştan çok basit bir şekilde profilinin gizli olduğunu açmasını istedim geri dönmedi. Yani kısaca dolandırmak isterken dolandıramadığını anladı sanırım.
Bana attığı hesabın adresi ve ekran görüntüsü;
Eki Görüntüle 1636524
Şahsın Discord profili
Eki Görüntüle 1636516
Kısaca Valve çalışanları hiçbir şekilde Discord üzerinden iletişime geçin demez. Bu tarz dolandırıcılıklara gelmeyin. Steam guard aktif ise sorun yoktur iyi eğlenceler.