Eğer Türkiye lokasyon makine satın alırsanız, botu çalıştıramazsınız çünkü Discord yasaklı. Eğer Windows kurarsanız GoodbyeDPI çalıştırabilirsiniz ancak size birkaç tavsiyem var. Birincisi, mümkünse botu Windows yerine Ubuntu gibi daha çok Discord botu host edebileceğiniz işletim sistemlerini tercih edin. Ubuntu 22.04 tavsiyemdir size. Bunun dışında, eğer Ubuntu seçerseniz GoodbyeDPI gibi Zapret uygulamasını tercih edebilirsiniz. Türkiye lokasyon seçerseniz diyorum yani. İkinci tavsiyem ise Türkiye lokasyon seçmemeniz. Çoğu Türkiye lokasyonlu firmalar kötü namıyla bilinir, kötü altyapı, kötü internet, kötü uptime değerleri vs. derken zaten çoğu gerçekten rezalet firmalardır. Genelleme yapıyorum evet. Mümkünse Almanya lokasyonlu bir makine bulun. Eğer Discord botunuzun olabildiğince az ping değerine ihtiyacı varsa Amerika/New York lokasyonlu bir makine bulursanız, 15-20 ping civarı botu çalıştırabilirsiniz. Zira Almanya lokasyon bir makinede Discord botunuzun pingi en düşük 100 falan olacaktır. Tabii Amerika lokasyonda bir makineye bağlandığınızda biraz yavaşlamalar hissedebilirsiniz, sizin makineyle aranızdaki ping çok yüksek olacaktır. Ama Almanya lokasyon seçerseniz, daha hızlı bir bağlantıya sahip olabilirsiniz. Her ne kadar Discord botunuzun pingi Almanya lokasyonda biraz daha yüksek olacak olsa da, genelde Discord botlarının pingleri çok önemli olmuyor. Yani ha düşük ha yüksek çok da pek bir şey değiştirmiyor. Tamamen sizin tercihiniz.
Amerika'ya da Almanya lokasyon bir makine satın almak istiyorsanız, Hetzner ya da Netcup firmalarını önerebilirim. Çok kurumsal firmalardır, kayıt olmanız biraz zor olabilir ancak fiyatları gayet uygundur. Aynı zamanda bizzat kullandığım Nodesty firmasını da önerebilirim. Yine Almanya lokasyonlu ancak hem fiyatları gayet ucuz hem de gayet ilgililer ve en önemlisi Türk firmasıdır. (Almanya lokasyonda hizmet veren kaliteli sayılı firmalardandır)
Memnunmusunuz hocam? Bende oradan almayı düşünüyorum da.Nodesty firmasından aldım teşekkür ederim.
Valla hala kullanıyorum, herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Bir kesinti yaşanmadı, genel olarak memnunum.Memnunmusunuz hocam? Bende oradan almayı düşünüyorum da.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.