Discord virüsü doğru mu?

For East Troop

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Kayseri
Merhabalar, bir sunucuda duyuru yaptılar. Videolardan ve GIF'lerden bulaşan bir virüs varmış, birkaç arkadaşımda da bulunmuş. Doğru mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiyem öyle her sunucuya girmemeniz ve riskli bir sürü sunucu biliyorum çok dikkatli olunuz internette ne olacağını bilemezsiniz ve şahsen Discord uygulamasını pek güvenli bulmuyorum sadece arkadaşlarımla konuşup oyun oynamak için kullanıyorum ve elimden geldiğince herhangi bir link veya fotoğrafa tıklamıyorum ve indirmiyorum eğer bu önerilerime kulak asarsanız güvende olursunuz.

Teorik olarak fake trojan doğru çünkü Discord kendisi "C:\Users\Kullanıcı Adı\AppData\Roaming\discord" lokasyonunda Cache klasöründe tüm medya dosyalarını saklar ve .jpg, .gif, .png değil de farklı bir formatta sakladığı için fake trojan olma olasılığı var ama adı üstünde fake, bilinmedik saçma sapan sunuculara girerseniz bu tür uyarılarla karşılaşabilirsiniz. İşin özü Discord medyaları farklı bir formatta sakladığı için olabilir, zaten Discord medyasının büyük açıkları var örneğin Full ekranda bir video izlerken Discord sistemi kararsız hale getirebiliyor bu da bilgisayarda bir Anti-Virüs varsa uyarı verip işlemi (Discord) askıya almasına sebebiyet verebiliyor.

Fotoğrafta ki her bir dosya bir medya ve farklı formatta saklanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…