Discord yayınım akıcı değil

fabbu

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 | RTX 4060 Ti Ghost 8GB | G.Skill Ripjaws V (4x8) 32 GB 3600MHz | Gigabyte B550 Gaming X V2 | Kioxia Exceria PRO 1 TB | Thermaltake S200 TG 650W 80+ | Windows 10 Pro.

HyperX Alloy Core | HyperX Pulsefire Haste | HyperX Cloud II | AOC 24G4X
Merhaba, Discord sesli kanaldayken genelde oynadığım oyunların yayınlarını açıyorum arkadaşlarıma. 1080p 60 FPS şeklinde. Ama bazen izleyenler yayını 1 FPS görüyor. Oyunlarda bir FPS düşüşü, takılma-donma gibi bir sorun olmuyor. Oyun ile alakalı diyeceğim, o da değil. RE2R-RDR2 yayınlarında da oluyor, LoL-DbD-Valorant yayınlarında da.

İşin garip kısmı yayın ayarlarıyla oynayınca düzeliyor çoğu zaman. 1440p'ye alıyorum bazen düzeliyor, düzelmediğinde 1080p'ye geri alıyorum düzeldiği oluyor, yayını/uygulamayı kapat aç yapıyorum, yayının FPS değerini 30 yapıp 60'a geri çekiyorum falan bunları yapınca düzeliyor genelde. Bunu nasıl çözebilirim?

Sorunu anlamak için gerekli olabilecek şeyleri de yazıyorum aşağıya.

Sistem: AMD Ryzen 5 5600 CPU / RTX 4060 Ti GPU / 4x8 32 GB 3600MHz CL18 DDR4 RAM

Internet: 80 Mbps download / 10 Mbps upload / ISS: Turknet / Altyapı: VDSL / Bağlantı: Kablolu / Ping değeri 5-10 arası çıkıyor speedtest'te, LoL ve Valorant'ta da sabit 5 ms

Discord: Ayarlardan donanım hızlandırma hem açıkken hem kapalıyken sorun kendini gösterdi.

Size bir soru sormak istiyorum.

Müzik botlarında da seste kesilme vb. gibi sorunlar yaşıyor musunuz? Ben de sistemim ve internetim yeterli olmasına rağmen müzik botlarında sıkıntılar yaşıyorum. Çok uğraştım fakat sorunu bir türlü çözememiştim. Belki yaşadığımız sorunların çözümü aynıdır.

Müzik botu kullanmıyorum.

Discord'un yayın sistemi gerçekten çok kötü. Alt Tab yapınca bile gecikme donma kötü kalite vb. oluyor, düzelmesi 30 saniyeyi buluyor. Sizden kaynaklı değil diye düşünüyorum.
Keza 1080p veya 1440p yayın açtığımda bile kalite çok kötü (60 Mbps 13 upload).

Yapabileceğim bir şey yok o zaman. Teşekkürler.

Speedtest sonucunu görsel olarak da paylaşayım, upload latency değeri (184) normal mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…