Türkiye'deki bütün VPN'lere ve Proxy'lere engel gelince bu cümleyi kurmanın verdiği pişmanlık hissi.
yaptığım yorumun siyasi bir yönü yoktur. Sadece olaya iki farklı yönden bakmaya çalışarak gördüklerime göre düşüncelerimi aktarıyorum. Aktif bir kullanıcıyım, daha dün akşam Nitro satın almıştım. Yani, ön yargılı iseniz bu yorumu pas geçiniz!
Bir yandan, bunun adaletin yerini bulmasından ziyade Discord'a bir göz dağı olduğunu düşünüyorum. Eğer mentalite buysa destekliyorum. Çünkü sen bu milletin insanından popülerite ve maddi kazanç sağlıyor isen bu insanları tehdit eden unsurlarla mücadeleye engel olmamalısın. Yardımcı olmalısın.
Devlet "madem Türk insanının güvenliği senin umurunda değil, o halde Türk kullanıcıyı unut" diyor ise helal olsun. Discord verileri vermeyi reddeder ise Discord erişim açılsa dahi kullanmamayı düşünüyorum.
Fakat, "Discord'a erişimi kapatırsak bu herifler durulur zaten" gibi bir yaklaşım ile soruna çözüm bulunabileceği düşünülüyorsa çok çağ dışı ve yüzeysel bir çözüm yolu aramaktır. Bu durum kesinlikle böyle çözülemez. Hatta devlet kendini rezil etmiş olur çünkü bu işin VPN'i var, farklı platformları var. Var oğlu var. Discord kapatıldı diye bu çözülecek değil.
Dostum tamam haklısında olan millete oluyor, olan oldu da adamların yapmasına hani izin mi vereceğiz.Platformda yapılan malum T olayı tamamen kurgu hocam ama panelciler var o doğru ama onu da devlet kaptırmadan önce düşünücekti.
Kardeşim burada tek konu panel mi ? Okuduğunuzu anlayın. Adamlar resmen anonim takılıyor suç işleniyor ortadaki tek suç panel değil siz ne kadar gereksiz mantıksız yorumlar yapıyorsunuz ? Ortada suçlar pedofili var, bir çok mağdur insan var. Adamların bilgileri ülkemize verilmiyor, siz ne anlatıyorsunuz ?Lan oğlum Korona virüs zamanında verilerin elaleme meze olmuş sen ne anlatıyorsun elini kolunu sallayan buluyor.
Dostum senin görüşünü çok merak ediyorum seni şimdi gördüm yazdığımı senin yorumunu merak ediyorum.Nereye kadar engelleyebilirlerki? İnternet kadar geniş ve bir sorunun birden çok yolu olan bir ortamda isterlerse her şeyi engellesinler. Bulunur bir yolu.
Kesinlikle katılıyorum, eğer Instagram gibi olacaksa bir süre göz dağı vermek bence de mantıklı. Ama 2.senaryo ise ki bence öyle, kapatma sebepleri resmen saçmalık. Üstelik Discord kullanıcı kitlesi internetten daha çok anlayan Z kuşağı olunca yasaklamak boş kalıyor. Instagram en azından yaşı büyük kitlede işe yaradı, yasağı hissettiler onlar ama Discord'da pek işe yaramaz.
Platformda yapılan malum t olayı tamamen kurgu hocam ama panelciler var o doğru ama onu da devlet kaptırmadan önce düşünücekti.
Dostum tamam haklısında olan millete oluyor, olan oldu da adamların yapmasına hani izin mi vereceğiz.
Kardeşim burada tek konu panel mi? Okuduğunuzu anlayın. Adamlar resmen anonim takılıyor suç işleniyor ortadaki tek suç panel değil siz ne kadar gereksiz mantıksız yorumlar yapıyorsunuz? Ortada suçlar pedofili var, birçok mağdur insan var. Adamların bilgileri ülkemize verilmiyor, siz ne anlatıyorsunuz?
Dostum senin görüşünü çok merak ediyorum seni şimdi gördüm yazdığımı senin yorumunu merak ediyorum.
VPN kurulup girebilir haklısın, fakat bu uygulamaya birçok yeni kullanıcın da girmesi engellenir, ortada şantaj, pedofili var.
Ayrıca VPN ile girilebiliyor diye, çocuk istimar etsen dahi bilgilerinin verilmeyeceği bir platformun, yasaklanmamsının sebebinin VPN ile girilebilir olması mantıklı mı?
Bilgilerin bize verilmesi gerekiyor.
Dostum tamam haklısında olan millete oluyor, olan oldu da adamların yapmasına hani izin mi vereceğiz.
Kardeşim burada tek konu panel mi? Okuduğunuzu anlayın. Adamlar resmen anonim takılıyor suç işleniyor ortadaki tek suç panel değil siz ne kadar gereksiz mantıksız yorumlar yapıyorsunuz? Ortada suçlar pedofili var, birçok mağdur insan var. Adamların bilgileri ülkemize verilmiyor, siz ne anlatıyorsunuz?
Dostum senin görüşünü çok merak ediyorum seni şimdi gördüm yazdığımı senin yorumunu merak ediyorum.
VPN kurulup girebilir haklısın, fakat bu uygulamaya birçok yeni kullanıcın da girmesi engellenir, ortada şantaj, pedofili var.
Ayrıca VPN ile girilebiliyor diye, çocuk istimar etsen dahi bilgilerinin verilmeyeceği bir platformun, yasaklanmamsının sebebinin VPN ile girilebilir olması mantıklı mı?
Bilgilerin bize verilmesi gerekiyor.
Çok haklısın dostum ama işin patladığı yerde orası, yapılan açıklamalara göre bunlar paylaşmıyorşar. Yani söylediğin şey negatif sonuç alıyor. İnstagram konusunda haklı olduğumuzu düşünmüyorum, fakat discord konusunda bence haklıyız.Kapatıldığı için artık illegal işleri yapan VPN ile girip daha rahat olacaklar diye düşünüyorum. Zaten yapacakları kadar şeyi yaptılar bence Discord yetkilileri gibi Instagram tarzında bir iletişim kurulmalı.
Neden çoğul konuşuyorsunuz? Yasak sever cemiyeti falan var da onlara hitaben mi söylüyorsunuz? "Olduğumuzu" diyorsunuz da.Çok haklısın dostum ama işin patladığı yerde orası, yapılan açıklamalara göre bunlar paylaşmıyorşar. Yani söylediğin şey negatif sonuç alıyor. İnstagram konusunda haklı olduğumuzu düşünmüyorum, fakat discord konusunda bence haklıyız.