Discord'da atılan GIF'ten virüs girer mi?

Ücretsiz dediğim deneme sürümünün bitmesinin ardından ücretsiz kullanmak eğer doğru anlatabildiysem bir sorun yaratmaz umarım öyle mi? Cevabınız için teşekkürler bu arada

Ücretsiz dediğim deneme sürümünün bitmesinin ardından ücretsiz kullanmak eğer doğru anlatabildiysem bir sorun yaratmaz umarım öyle mi? Cevabınız için teşekkürler bu arada.

Güncel olması önemli. Onun dışında antivirüs programlarını korsan olarak kullanmayın. Onun yerine farklı antivirüs programları kullanın. Zaten bu konu fazla bile uzadı. Çünkü gereksiz bir olay. Rica ederim.

Böyle bir şey yok.
Ama geçen sene GIF exploit'i vardı, hatta kendim denemiştim. Zararsız bişeydi ve hedef makinede kod çalıştırabilme gibi bir yeteneği yoktu, sadece windows defender'dan mesaj göndertiyordu. Biraz troll triggeriydi.

Hocam yalnızca Discord üzerinde görüntülediğiniz, herhangi bir şekilde indirmediğiniz veya doğrudan çalıştırmadığınız herhangi bir dosya üzerinden bilgisayarınıza virüs girmesi ihtimali oldukça düşüktür. Eğer fazla paranoyak iseniz Guard.io, Malwarebytes gibi tarayıcı güvenlik eklentilerini ücretsiz kullanabilirsiniz.

Belli bir exploit gömülmüş olması lazım file format exploitleri vs..şu an bulunan birkaç exploit dışında böyle bir senaryo çok düşük.
(0day piyasasını bilemem bulunuyorda olabilir)
Sıfır gün veya herhangi bir güvenlik açığının varlığından haberdar olan birisi sıradan insanlara zarar vermeye çalışmaz, bunda hemfikir olalım bence.

Ama geçen sene GIF exploit'i vardı, hatta kendim denemiştim. Zararsız bişeydi ve hedef makinede kod çalıştırabilme gibi bir yeteneği yoktu
Bu tür şeyler çok var. En fazla istemci tarafında birkaç saniyelik donma-çökme gibi sonuçlara yol açar. Uzaktan komut yürütebilmenizi sağlayacak bir güvenlik açığı ve onun exploitini, kendiniz güvenlik araştırması yapmaksızın internetten, arkadaşlarınızdan bulmanız çok zor.

Sıfır gün veya herhangi bir güvenlik açığının varlığından haberdar olan birisi sıradan insanlara zarar vermeye çalışmaz, bunda hemfikir olalım bence.

Neyin nerede kullanılacağı neyin hedef alınacağı hiç belli olmaz bunun en büyük örneği 0day zafiyetlerden yararlanan virüs (stuxnet) bile İran'ı hedef aldıktan sonra yavaş yavaş birçok sistemlere yayıldı ya da 2.versiyonu duqu örnek verilebilir.

Dostum eskiden vardı böyle bir şey video atıyordun adam açsada açmasada onun Windows defenderindan Security alert geliyordu şu anda olabilir ama çok az kişi biliyordu.

Dostum eskiden vardı böyle bir şey video atıyordun adam açsada açmasada onun Windows defenderindan Security alert geliyordu şu anda olabilir ama çok az kişi biliyordu.
Konumuzla ne ilgisi var? O zaman tüm discordun yıkılması gerekiyor tıklamadığınız açmadığınız bir insan atıyorum 10 bin kişiyi mi hackleyecek ne saçma bir mantık böyle bir şey mümkün değil kendi kendine olabilir mi sizce? Bence siz farklı bir şeyden bahsediyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…