Discord'da bot kullanımı role göre nasıl sınırlandırılır?

Hocam benim bir de başka bir botum varda bu botu sadece belirli bir rol kullanabilsin istiyorum onun kodu nedir acaba?
Discord.js için
JavaScript:
if (interaction.memberPermissions.has("Administrator")) {
}
else{
    interaction.reply({content:'Yönetici değilsin',ephemeral:true)
}

Yetkilendirme yapmanız lazım. Her kodun başında ilgili role sahip mi kullanıcı diye kontrol edeceksiniz.

JavaScript
JavaScript:
if (!message.member.roles.cache.some(role => role.name === 'yetkili rol adı')) {
  message.channel.send('Bu komutu kullanmak için gerekli yetkiye sahip değilsin.');
  return;
}

// Komutun geri kalanı

Python
Python:
if not discord.utils.get(message.author.roles, name='yetkili rol adı'):
  await message.channel.send('Bu komutu kullanmak için gerekli yetkiye sahip değilsin.')
  return

# Komutun geri kalanı

Verimli değil gibi duruyor. Ancak konu sahibi sadece kendi sunucusunda kullanacağından yavaşlığı hissetmez sanırım.

Sadece komutlar için. Python'da;

Python:
@bot.command()
@commands.has_role("rol_adı")
async def test():
    ...

Sadece bot sahibi:

Python:
@commands.command(name="test")
@commands.is_owner()
async def test(ctx):
    ...

JavaScript için olanı denedim ama çalışmadı en başamı yazmak gerek komutda zaten botumun 1 komutu var onun en başına koydum bunu ama olmadı?

JavaScript için olanı denedim ama çalışmadı en başamı yazmak gerek komutda zaten botumun 1 komutu var onun en başına koydum bunu ama olmadı?

Neyse gerek kalmadı chat GPT halletti zaten.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…