Discord'da linke basmadan virüs bulaşır mı?

Hocam sanki öğle bir şey vardı token çalan bir image yapıyorsunuz bunu Discord'a atıyorsunuz şahıs image yi kopyalamak için veya herhangi bir nedenden tıkladığında tokenin çalınıyordu.
O olay benim bildiğim şöyle: Resmi gerçek boyutta aç dediğinde sizi sahte bir Discord sitesine yönlendiriyor. Oradan giriş yapıyorsunuz ve hesabınız çalınıyor. Sadece linke tıklayarak token alma diye bir şey duymadım ben.

Hocam, evet. Ben de sadece oyle var diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam size de tavsiyem olsun, eğer hesabınızın bilgilerinin veya tokeninin çalındığını düşündüğünüz bir durum olursa yapacağınız şey ilk olarak şifre değiştirmek olacak. Şifrenizi değiştirirseniz tokeniniz de otomatik olarak değişir. İkincisi ise "Cihazlar" kısmından şüpheli gördüğünüz, benim önerim olarak ise oturumu açık olan bütün cihazlardan çıkış yapmanız. İki aşamalı doğrulama kullanmanızı da öneririm.

Hocam şu an endişelenmem gereken bir durum var mı sadece resme 1 kez tıkladım gercek boyutta AC ta demedim yani bir siteye vs girmedim sorun olur mu?

Yok şeyden bahsediyom, Discord image grabber diye bir şey var.
Onlar eskide kaldı diye hatırlıyorum sanki. Şu anlık resim ile token almanın tek çözümü işte dediğim gibi olması lazım. Hatam vardır; image grabber ile alınabiliyordur hala, o zaman kusura bakmayın. Fakat benim bildiğim artık böyle bir şey yok.

Hocam şu an endişelenmem gereken bir durum var mı sadece resme 1 kez tıkladım gercek boyutta AC ta demedim yani bir siteye vs girmedim sorun olur mu?
Hocam resime tıklayarak bir şey olmaz. Siz tıkladım derken şunu demek istiyorsunuz sanırım, sohbete resim atıldığında önizleme olarak büyütmek. Bunu diyorsanız içiniz rahat olsun hocam bir şey olmaz. Resmi gerçek boyutta aç derseniz eğer ve sizi şüpheli bir yere atarsa ve hemen kapatırsanız IP adresinizi alır o kadar. Discord'un kendi linki dışındaki resim linklerine dikkat etmenizde büyük fayda vardır. Tarayıcıya atıp giriş isteyen bütün linkleri 2-3 kez kontrol edin.

Resmi gerçek boyutunda aç diyince cdn discorda diye gidiyor diye biliyorum. Başka siteye götürdüğünü ilk defa duydum.

Evet hocam demek istediğim buydu sağ olun.

Resmi gerçek boyutunda aç diyince cdn discorda diye gidiyor diye biliyorum. Başka siteye götürdüğünü ilk defa duydum.
Şöyle oluyor hocam. Eğer siz bilgisayarınızdan bir resmi yükleyip atarsanız o resim Discord'un sunucusuna yükleniyor ve bir linke dönüşüyor. Fakat, isteyen kişiler bir link ile sadece resim önizlemesi yapan siteler de yapabiliyor. Mesela ben sahte bir Discord giriş sitesi yaparım phishing için ve Discord'a link attığımda resim önizlemesi yapmasını sağlarım. O resmi de yüklenmeyecek bir şey yaparım ki birisi yüklenmiyor dediğinde cevap olarak "gerçek boyutu aç oradan dene" diyebileyim. Oradan deneyince benim yaptığın sahte Discord giriş sitesine gidersin ve oraya bilgilerini girdiğin an benim elime geçer.

Yok şeyden bahsediyom, Discord image grabber diye bir şey var.
Hocam bu arada söylemeyi unutmuşum. Image grabber ile token alamazsınız. Sadece IP alabilirsiniz ki onun yolunu da anlattım. Sadece linke girmek yeter. Fakat IP almak artık çok sıradanlaştı zaten. Çokta önemi kalmadı gibi ama eğer rahatsızlık duyarsanız eğer statik IP kullanmıyorsanız modemi resetlersiniz.
Evet hocam demek istediğim buydu sağ olun.
Rica ederim hocam, iyi akşamlar dilerim hepinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…