Discord'da mikrofon çalışmıyor

cruse

Hectopat
Mikrofonum calisiyor. Oyunlarda veya Discord disinda her yerde aktif olarak kullanabiliyorum hatta Discord'a internet uzerinden girdigimde de calisiyor fakat uygulamaya gelince calismiyor. Silip yukledim, ses ayarlarini resetledim, ayarlardan mikrofonumu da sectim. Bir anda calismamaya basladi. Sorunu cozmeye calisirken birkaç konuya daha baktim biri Discord'un mikrofon kullanimina Windows'tan guvenlik ve gizlilikten izin vermen gerekiyor diye bir şey yazmis. Ona baktim fakat Discord gozukmuyordu ve daha once mikrofona erisilen uygulamalarin gozuktugu yerde Discord'un mikrofonuma son erisimi 1'inde olarak gozukuyor.

1720456648217.png

Dosya Ekleri

• 1720456668819.png
    1720456668819.png
    6,2 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleyen: Moderatör:
Discord'un ayarlarına dal bi bak bakalım ses ve görüntü kısmında giriş cihazı doğru mu seçili bi de ses duyarlılığı otomatik yerine manuel yapıp ses çubuğu hareket ediyo mu bi kontrol et
Windows'un gizlilik ayarlarına da bi göz at bakalım mikrofon erişimi açık mı Discord'a izin verilmiş mi bi kontrol et
Discord'u bi de yönetici olarak çalıştırmayı dene belki izinle ilgili bi sıkıntı vardır
Mikrofonu kullanan başka bi program varsa kapat bi de öyle dene belki çakışıyolardır
Olmadıysa Discord'u kaldırıp baştan yükle bi de öyle dene
Son çare Discord destek ekibine yaz belki onlar bi akıl verirler

Discord'un ayarlarına dal bi bak bakalım ses ve görüntü kısmında giriş cihazı doğru mu seçili bi de ses duyarlılığı otomatik yerine manuel yapıp ses çubuğu hareket ediyo mu bi kontrol et
Windows'un gizlilik ayarlarına da bi göz at bakalım mikrofon erişimi açık mı Discord'a izin verilmiş mi bi kontrol et
Discord'u bi de yönetici olarak çalıştırmayı dene belki izinle ilgili bi sıkıntı vardır
Mikrofonu kullanan başka bi program varsa kapat bi de öyle dene belki çakışıyolardır
Olmadıysa Discord'u kaldırıp baştan yükle bi de öyle dene
Son çare Discord destek ekibine yaz belki onlar bi akıl verirler
Giris cihazi dogru.
Ses cubugu haraket etmiyor.
Gizlilik ayarlarinda discord gozukmuyor o yuzden bakamiyorum erisim kapali mi acik mi diye ustte ekledigim ekran goruntusunde de yok zaten discord.
Yonetici olarak calistirdim durum ayni.
3,4 Defa kaldirip yukledim durum ayni.

1720459065012.png

Giris cihazi dogru.
Ses cubugu haraket etmiyor.
Gizlilik ayarlarinda discord gozukmuyor o yuzden bakamiyorum erisim kapali mi acik mi diye ustte ekledigim ekran goruntusunde de yok zaten discord.
Yonetici olarak calistirdim durum ayni.
3,4 Defa kaldirip yukledim durum ayni.

Eki Görüntüle 2245964
Bi kere daha Discord'u tamamen kaldırıp AppData klasöründeki dosyaları da sil bakalım belki düzelir. Windows'un ses sorun gidericisini de çalıştır bi belki bi işe yarar.
Ses kartının sürücülerini de güncelle bi ihtimal oradan kaynaklanıyordur. Başka bi mikrofonun varsa onunla da bi dene bakalım sorun Discord'da mı yoksa mikrofonunda mı anlayalım.
Discord'un Canary sürümünü de deneyebilirsin belki o düzeltir. Yok hala çözülmezse Discord destek ekibine yazmaktan başka çare yok gibi. Ekran görüntüsü falan da gönderirsen daha hızlı yardımcı olurlar.

Bi kere daha Discord'u tamamen kaldırıp AppData klasöründeki dosyaları da sil bakalım belki düzelir. Windows'un ses sorun gidericisini de çalıştır bi belki bi işe yarar.
Ses kartının sürücülerini de güncelle bi ihtimal oradan kaynaklanıyordur. Başka bi mikrofonun varsa onunla da bi dene bakalım sorun Discord'da mı yoksa mikrofonunda mı anlayalım.
Discord'un Canary sürümünü de deneyebilirsin belki o düzeltir. Yok hala çözülmezse Discord destek ekibine yazmaktan başka çare yok gibi. Ekran görüntüsü falan da gönderirsen daha hızlı yardımcı olurlar.
Windows'un ses sorun gidericisinden realtek'i sectim ve yeniden baslattim sorun cozuldulu hic beklemiyordum fakat cok sacma gercekten. Tesekkur ederim verdigin fikir icin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı