Discord'da savaş oyunu botu nasıl yapılır?

Eren.Duran

Hectopat
Daha fazla  
Biliyorum biraz kötü açıklamış olabilirim başlıkta ancak sorunum şu;
Discord'da bir tür savaş tarzı bot yapmak istiyorum. Bunun örnekleri country ball botu olabilir ona da vs atma özelliği gelecekmiş. Botta istediğim şey çoğu botta olduğu gibi.
-Diğer oyuncularla kapışabilmek.
-Sandık vb. sistemlerle şans üzeri kart/karakter düşürmek.
-Sandık açabilmek için bir para birimi.
-Para birimini kazanabilmek için bir botla müsabaka sistemi.
Bunları nasıl yapabileceğimi bilmiyorum, veya herhangi bir bot yapma sitesi de önerebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biliyorum biraz kötü açıklamış olabilirim başlıkta ancak sorunum şu;
Discord'da bir tür savaş tarzı bot yapmak istiyorum. Bunun örnekleri country ball botu olabilir ona da vs atma özelliği gelecekmiş. Botta istediğim şey çoğu botta olduğu gibi.
-Diğer oyuncularla kapışabilmek.
-Sandık vb. sistemlerle şans üzeri kart/karakter düşürmek.
-Sandık açabilmek için bir para birimi.
-Para birimini kazanabilmek için bir botla müsabaka sistemi.
Bunları nasıl yapabileceğimi bilmiyorum, veya herhangi bir bot yapma sitesi de önerebilirsiniz.

Böyle bir projeyi sıfırdan yapabilmek için hatrı sayılır derecede bir yazılım dili bilmeniz gerekiyor. Node.js ile yaparsanız host gibi işlemler kolay olur fakat Türkçe kaliteli kaynak var mı emin değilim. Node.js öğrenseniz bile Discord.js kütüphanesi hatırladığım kadarıyla çok daha değişti ve karmaşıklaştı diye biliyorum.

İyice Python bilmek ve güzel bir kafa yapısı lazım. Veri tabanı da öğrenmelisin.

2-3 ayını alır.

Öğrenme ve projeyi geliştirme aşaması 2-3 aydan daha uzun süreceğini düşünüyorum, orta-ileri seviye denilebilecek bir proje.

Hangi dil ile yapmayı planlıyorsun?
Javascript ise direkt Discord api kullanarak yapabilirsin. Java'da ise JDA isimli kütüphaneyi kullanabilirsin. Başka diller diyorsan araştır derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı