Rehber Discord'da Sorunlarla Karşılaşmamak İçin Ne Yapılmalı?

Starlink_0

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Herkese Merhabalar;

Discord Rehberine hepiniz hoşgeldiniz. Uzun bir zamandır süregelen Discord'un kendi Support sisteminin rezaletliği, insanların bundan mağdur olması vb. gibi durumları hepimiz forumda görmüşüzdür. Bu gibi durumlara düşmemek için ne yapmamız lazım peki?

Rehberdeki Bölümler
Giriş-
Discord ve TOS kuralları nedir?
1- Hesabımı nasıl koruyabilirim?
1.0 - Kayıttaki Bilgilerin Doğruluğu
1.1 - E-mail ve 2FA doğrulaması
1.2 - Token ve şifre korunması
1.3 - Sahte Discord linkleri

2- Sağlıklı bir deneyim için neler yapmalıyım?
3- Yasal olmayan durumlar nelerdir ve ne yapmalıyım?
4- 13 yaş altı sorunu nedir ve ne yapılabilir?
5 - Ne gibi durumlarda Discord Support ile iletişime geçmeliyim?

Giriş
Discord Nedir?

Discord, topluluk kurma için tasarlanmış bir anlık mesajlaşma ve dijital dağıtım platformudur. Aralık 2020 tarihi itibarıyla 300 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı ve aylık 140 milyon aktif kullanıcısı vardır. Discord Windows, macOS, Linux, iOS, Android ve Web tarayıcısı üzerinde çalışabilmektedir.
Kaynak - Wikipedia

Discord TOS Kuralları nedir?

Açılımı "Discord Terms Of Service" demektir. Bu kurallar, Discord'un kendi platformunu olabildiğince düzene sokmak ve sınırlar belirlemek için kendisinin oluşturduğu kurallar bütünüdür ve her bir kullanıcı "Platforma kayıt olduğu zaman bu kuralları kabul etmiş olur." TOS hakkında daha fazla bilgi için ---> Terms of Service | Discord

1- Hesabımı Nasıl Koruyabilirim?

Discord hesabına izinsiz giriş yapma gibi durumlar çoğunlukla karşılaşılan durumlardır. Bu gibi durumlara düşmemek için yapılması gerekenler ise birkaç başlıkta incelenmelidir.

1.0 - Kayıttaki Bilgilerin Doğruluğu
Discord'da kayıt olurken, e-mail, kullanıcı adı, şifre ve doğum tarihiniz sorulur. Burada bizi ilgilendiren en önemli kısım doğum tarihidir[¹]. Doğum tarihinizi doğru girmek, size bir şey kaybettirmez ve bu bilgi Discord'un kendi araştırma verileri dışında kullanılmaz. Bu araştırma verileri ise isim isim paylaşılmaz. Bu yüzden bu konuda aklınızda bir soru işareti olmasın.

[¹] Discord Kayıt Ekranı

Peki gelelim bu doğum gününü doğru yazmak neden bizim için bu kadar önemli? Aslında gayet basit bir cevabı var. Hesabınız sizin isteğiniz dışında devre dışı kaldığı zaman, eğer bu durum 13 yaş altı kullanım sonucu gibi bir durum ise sizden ön ve arka kimlik fotoğrafı ve ekstra birkaç bilgi isterler. Bu gibi durumlarda her ne kadar bir sıkıntı yaratmasa da, bazenleri sorun çıkarabilme gibi bir durumdan kaynaklı önceden tedbir alma amaçlı doğru tutmak daha önemlidir. Tabi ki son seçim her zaman sizindir.

1.1- E-mail ve 2FA Doğrulaması
E-mail doğrulaması, Discord hesabınıza başka bir cihazdan giriş yaparken, giriş yapmak için e-postanıza atılan bir mail doğrulama yöntemidir. Düşük güvenlik seviyeli hesaplarda bulunan bu yöntem sizi belli bir noktaya kadar korur ve tek başına yeterli değildir. Şimdi gelelim 2FA'ya. Kayıt olduk veya olduktan sonra baya uzun bir süre geçti ama halen daha 2FA doğrulamanın ne olduğunu bilmiyorum. Peki nedir bu 2FA doğrulama?

2FA Doğrulama
Açılımı, Two-factor Authentication olan bu işlem hesaba ekstra güvenlik katmaktadır.

"2FA olarak bilinen İki Faktörlü Kimlik Doğrulama, kredi kartı ile yapılan online alışverişlerden sosyal medya hesaplarına giriş yapmaya kadar geniş çapta kullanılan bir güvenlik prosedürüdür. Kullanıcıların farklı online platformlarda güvenliğini sağlar. "

Bu doğrulamayı Discord hesabımıza yapmamızın sebebi ise gayet basit. E-mail şifremiz ve Discord şifremiz çalındığında hesaba giriş için son bir onay işlemi olan 2FA ile onlar hesabımıza girmeden önce engel olabilmektir. Discord uygulaması bu doğrulama için, "Google Authenticator[²]" adlı uygulamayı kullanmaktadır.
Peki hesabımda nasıl bunu aktif ederim?
1- Discord uygulamasını açın.
2- Bilgisayarda iseniz sol alt köşedeki çark işaretine, telefonda iseniz, sunucu bölümünü görmek için sola kaydırın ve sağ alt köşede profil fotoğrafınızın olduğu bölüme gidiniz.
3- Hesap kısmına gidiniz ve en alta kaydırıp, 2FA doğrulamayı aktif et butonuna tıklayınız.
4- Daha sonrası için Discord sizi yönlendirir.
- Telefon için Discord 2FA Aktifleştirme Videolu Anlatım
Not: Bilgisayarda yapacaksanız bir telefona ihtiyacınız olacak ve video linkindeki işlemlerin aynısını uygulamayı indirme kısmına kadar yapacaksınız.

[²] Google Authenticator Uygulamasının Görünüşü (IOS için genel ekran farklılık gösterir.)

1.2 - Token ve Şifre Korunması
Bildiğiniz üzere herhangi bir özel hesabın şifresini bizim dışımızda birisi ile paylaşmak büyük sorunlar doğurabilir. Bu yüzden bu kısmı açıklamayacağım ama "Token nedir?"

Token Nedir?
Discord için; "Discord token, Discord sunucularında yaptığınız tüm eylemleri doğrulayan benzersiz alfanumerik tanımlayıcıdır." Yani daha basit bir örnek ile size ait TC Kimliği gibi özel bir numaradır ve bu token ile hesabınıza şifre, 2FA doğrulaması olmadan girilebilir. Bu yüzden Token kritik bir noktadır ve kesinlikle paylaşılmamalıdır.

Peki Discord Token'ı nerede gözükür?
Bilgisayarda Ctrl + Shift+ I ( küçük L değil) kombinasyonu ile açılan Geliştirici Aletleri bölümünden bakılabilir ve ekran paylaşımı veya kayıtı yaparken bu bölümü açmamaya büyük özen gösterin. Daha detaylı bilgi için araştırma yapabilirsiniz.

1.3- Sahte Discord Linkleri
Eğer Discord'u belli bir süredir kullanıyor iseniz, bu sahte nitro veya oyun linkleri ile çoğu kez karşılaşmışsınızdır. Discord ve genel bilinen güvenli bağlantılar dışından size atılan, nitro linkleri ve diğer şüpheli linklere tıklamayarak bu gibi durumları atlatabilirsiniz.

Forumdan Örnekler;

Bu gibi başlıkları aratarak daha fazlasını bulabilirsiniz.

2- Sağlıklı Bir Deneyim İçin Neler Yapmalıyım?

Bu başlık için çok fazla şey söylenebilir ama ben genel ve kısa tutmak istiyorum.
  • Uygunsuz içeriğe sahip sunuculara katılmama ve bunları Discord Desteğe bildirme.
  • Arkadaş çevrenizi kısıtlı tutma.
  • Discord vb sosyal platformlardan, tanımadığınız kişiler ile aracı, güvenilir bir site olmadan alışveriş yapmama.
  • Küfür, aşağılama, ırkçılık vb durumları olabildiğince çevrenizden uzak tutma.
  • Sahte ve güvenmediğiniz linkleri açmama
  • Hesap bilgilerinizi, gerçek ad ve soyadınızı paylaşmamak. Hesabınızda size ait olan gerçek hayattaki bilgileri paylaşmamak...
Diye bu liste uzar gider ama ana temasını anlamış olmanız yeterlidir.

3- Yasal Olmayan Durumlar Nelerdir ve Ne Yapmalıyım?

Hesapta yapılan dolandırıcılık, ırkçılık, nefret söylemleri, psikolojik ve görsel taciz vb birçok yasalarda olan durum da Discord'da yasaktır ve yasal değildir. Bu gibi durumlarda aşağıdaki yazıları takip ederek raporlayabilirsiniz.

Ya da Discord Destek'ten ticket açabilirsiniz.

Ek Olarak: Böyle bir şeyin içine yanlışlıkla veya istek dışı olarak sunucuya katıldıysanız, direkt olarak Destek ile iletişime geçin ve durumu izah edin. Sunucudan çıkabiliyor iseniz çıkınız. Eğer bu duruma düşen siz iseniz, bir ebeveyn ile konuşun ve gerekli yolları izleyin.

4- 13 Yaş Altı Sorunu Nedir ve Ne Yapılabilir?

Son zamanda popüler olan bu durum şu şekilde açıklanabilir.

Önceden Discord'un kendi ilgilendiği destek sistemini, para ödeyerek başka bir firmaya verdi ve bu firma da işini baştan savma, ilgilenmeden yapıyor. Bu yüzden de bir sürü sorun ortaya çıktı ve ortaya çıkan en büyük sorun ise "Kullanım için yaşının küçük olması" sorunudur. Bu sorunun temel sebebi, herhangi bir kullanıcının 13 sayısının altında, bir mesaj göndermesi ve sonuna bir şey eklenmeden örneğin sadece "11" veya şaka olsun diye "Evet 11 yaşındayım." demesi bile sizi banlamaya yetecek bir durumdur. Bu gibi durumlarda hesabınız kapatıldığı zaman, size destek ile iletişime geçmeniz için bir iletişim adresi bırakılır. Buradan iletişime geçerek; kimlik ön ve arka yüzü, elinizde Discord kullanıcı adınız ve kendi resminiz gibi fotoğraflar ile hesabınızı açtırabilirsiniz.

"Unutmayın! Eğer hesabı açtığınızda 13 yaşından küçükseniz de hesap açılmayabilir."

Bu konu hakkında daha fazla bilgi için

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videosunu izleyebilirsiniz.

Eğer geçmişte böyle bir mesajınız varsa, sunucularda mesaj arama sistemi ile teker teker kendiniz mesajları kontrol edebilirsiniz.

5- Ne Gibi Durumlarda Discord Support ile İletişime Geçmeliyim?

Kısacası, Discord kurallarını ihlal eden, size veya başkasına karşı olan bir zorbalık vb gördüğünüz zaman Discord Support ile iletişime geçebilirsiniz. Bunun haricinde, faturalandırma, hesap veya sunucu ile ilgili bir sorun olduğunda ve daha fazlası için de iletişime geçebilirsiniz. Tek yapmanız gereken

Linkinden destek talebi oluşturmanız. Hepinize iyi sosyaller dilerim. Umarım sorularınıza ve sorunlarınıza cevap olmuştur. Herhangi bir sıkıntı olur ise her zaman buradan veya konu açarak beni altına etiketleyerek yardım isteyebilirsiniz.

Bu konular hakkında daha fazla bilgi öğrenmek için,

Kanalına göz atarak Discord'da olan biten şeyler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Kendinize iyi bakın. Hoşça, sağlıcakla kalın.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-07-24-12-54-02-015_com.android.chrome-edit.jpg
    61,7 KB · Görüntüleme: 47
Çok güzel. Keşke insanlar okuyacak olsa ama yine o konuları açacak 5 mesajı tipler olacak.

Güzel rehber olmuş hocam fakat bu kadar ciddiye almaya gerek var mı bilemedim 2017'den beri Discord kullanıyorum aklı başı yerinde olan kimse önüne gelene tıklamaz zaten 1 defa bile hesabım çalınmadı ya da desteğe başvurmamı gerektiren durum yaşanmadı.

Çok güzel. Keşke insanlar okuyacak olsa ama yine o konuları açacak 5 mesajı tipler olacak.
Teşekkürler hocam. Maalesef öyle ama bir iki kişi bile bilgilense yine de yeterli olur.
Sıcaktan bunaldığım için klimayı açıp kendimi kapattım odaya ve bu rehberi hazırlamaya karar verdim hahaha. Maalesef okuyan çok az biliyorum ama forumda belki konu açarken karşısına gelirse insanların bakmaları umudu ile yazdım. Bir iki kişiye bile yardımı olsa benim için yeterlidir.

Yani aklı selim insan için evet ama çok küçükler ya da gençler var bunları bilmesi gereken ama o lar da okumayacak

Ben ban yedim mesela ama neden hiç bir fikrim yok, adamlar sana sebebi açıklamıyor. Server kaybettim, acılıydı. Discord beş para etmez bir platform, keşke ölse de yenisi gelse.

Kesinlikle öyle hocam her hafta mutlaka görüyoruz zaten hesabım çalındı gibi haberleri kime faydan dokunsa kârdır eline emeğine sağlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…