Discord'da yayın açınca internet gidiyor

xSatsujin

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Öncelikle merhabalar, sorunum başlıktaki gibidir. Yayın açtıktan 1-2 dakika sonra Discord 5.000 ms oluyor ve internet gidiyor sebebi. Nedir?

Ben de aynı şeyi yaşıyorum. Nedeni ise internetinizin yavaş olması.

Konuyu aylar sonra uyandırıyorum ama bu problemi ben de yaşamaya başladım. Normalde internetim 50-8 ama discord da yayın açmaya çalıştığımda, arkadaşlarımla oyun oynamak için server kurduğumda tüm internetim kafayı yiyor. Discord sesim bozuluyor, yayın/oyun çok kasıyor.

Birkaç ay içinde modem değiştirdik ve üst üste problemler yaşamaya başladık. Normalde bu modemle problem yaşamadan yayın, server kullanmıştım ama dediğim gibi şimdi bunu yaşamaya başladık.

Sorunu çözdünüz mü? Aynı sorundan muzdaribim ve 400 download 300 upload internet hızım var, herhangi bir platformdan (Zoom, Discord, Twitch) yayın verdiğim anda internetim o kadar yavaşlıyor ki kesilme noktasına geliyor.

3farklı dilde araştırma yapıyorum yaklaşık 4 5 saattir sorun o kadar nadir yaşanıyor ki yaşayanlar çözüm dahi alamıyor

Bu arada normal bilgisayar yayınında bi sıkıntı yok ama oyun yayınına geçtiği anda mahvoluyor

Hocam benim problemim çok farklı bir nedenden dolayıymış.

Lenovo laptopumda Lenovo Vantage uygulamasında ağ yükseltmeyi açıp steam e öncelik vermişim. Bu yüzden oyun açtığımda offline oyun olsa bile tüm interneti steam e zorla vermeye çalışıyor. Üstüne Discord da yayın açınca da hepsi allak bullak oluyor.

Belki sizin da bu tarz ağ önceliği vermekle alakalı bir probleminiz vardır. Bilgisayarınızla ilgili bilgi verirseniz tekrar düşünebiliriz.

aaaa benim de bilgisayarım kasa fakat lenovo rica etsem discorddan falan bir ara konuşabilir miyiz bunu nickim funtool

ağ yükseltmeyi kapattım fakat sorun devam ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…