Discord'da yayın kasıyor

wennzy

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Bursa
Daha fazla  
Upload hızım 10 Mbps. Ama nedense başka insanlar 7 Mbps ile 1080p 60FPS yayın açarken, benim sistemimde 720p 30FPS'te bile yayın kasıyor. Ama benim ekranım gayet akıcı bir şekilde seyrediyor. Donanımsal olduğunu düşünüyorum. i3-4170 işlemci var ve bunu i5-4690K ile değiştireceğim. Abimin bilgisayarında i7-3637qm vardı ve gayet güzel yayın veriyordu. İşlemcimi i5-4690K ile değiştirsem sizce düzelir mi?

Düzelir RAM de iyi işlemciden kaynaklı bir sorundur ama sırf bu yüzden işlemciyi değiştirip boşuna masraf etmek gerek yok bence

Düzelir RAM de iyi işlemciden kaynaklı bir sorundur ama sırf bu yüzden işlemciyi değiştirip boşuna masraf etmek gerek yok bence
Yok zaten değiştirecektim. Yazın RX6500 XT takacağımdan dolayı, ekran kartını besleyebilmesi için mecburiyetten değişeceğim.
@messinicocugu üstat sen biliyorsan yardımcı olabilir misin?

Sistem:
  • i3-4170
  • Corsair Vengeance 2x4GB(8GB) 1600MHz
  • H81H3-M7
Upload hızım 10 Mbps. Ama nedense başka insanlar 7 Mbps ile 1080p 60FPS yayın açabilirken, benim sistemimde 720p 30FPS'te bile yayın kasıyor. Ama benim ekranım gayet akıcı bir şekilde seyrediyor. Yalnızca yayın kasıyor. Donanımsal olduğunu düşünüyorum. i3-4170 işlemcim var ve bunu i5-4690K ile değiştireceğim. Abimin bilgisayarında i7-3637qm vardı ve gayet güzel yayın veriyordu. İşlemcimi i5-4690K ile değiştirsem sizce düzelir mi? NOT: Görev Yöneticisine girip donanımların kullanım oranlarına bakmak istedim (Yayın açık vaziyette) . Görev Yöneticisini ilk açtığımda İşlemci kullanımı %90'larda gözüküyor, aradan 2-3 saniye geçiyor ve kullanım %50-55'lere kadar düşüyor. Ram kullanımında sorun görmedim, en fazla %60'tı.

Son düzenleme:
Yok zaten değiştirecektim. Yazın RX6500 XT takacağımdan dolayı, ekran kartını besleyebilmesi için mecburiyetten değişeceğim.
@messinicocugu üstat sen biliyorsan yardımcı olabilir misin?

Sistem:
  • i3-4170
  • Corsair Vengeance 2x4GB(8 GB) 1600MHz
  • H81H3-M7
Upload hızım 10 Mbps. Ama nedense başka insanlar 7 Mbps ile 1080p 60FPS yayın açabilirken, benim sistemimde 720p 30FPS'te bile yayın kasıyor. Ama benim ekranım gayet akıcı bir şekilde seyrediyor. Yalnızca yayın kasıyor. Donanımsal olduğunu düşünüyorum. i3-4170 işlemcim var ve bunu i5-4690K ile değiştireceğim. Abimin bilgisayarında i7-3637qm vardı ve gayet güzel yayın veriyordu. İşlemcimi i5-4690K ile değiştirsem sizce düzelir mi? NOT: Görev Yöneticisine girip donanımların kullanım oranlarına bakmak istedim (Yayın açık vaziyette). Görev Yöneticisi'ni ilk açtığımda İşlemci kullanımı %90'larda gözüküyor, aradan 2-3 saniye geçiyor ve kullanım %50-55'lere kadar düşüyor. RAM kullanımında sorun görmedim, en fazla %60'Ti.

Büyük ihtimal işlemcidendir bir de RAM'i 16 GB yapsan iyi olur.

Evet o da aklıma geldi ama DDR3 16 GB RAM'ler DDR4 16 GB RAM'lerle aynı değerde. O parayı verip yarı performans almak pek hoşnut etmeyecektir beni. =(

Aslında anakart RAM ve işlemciyi satıp ikinci el 1500X+S2H ve sıfır DDR4 RAM ile de sistem dizilebilir.

Mali durumum ve ikinci el piyasasından dolayı sistem değiştiremiyorum maalesef. Neyse işlemcimi değiştireyim en azından, yayın açılmazsada yapacak bir şey yok 🤣.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı