Discord'da yayın kasıyor

zAuraX

Hectopat
Daha fazla  
Discord'da oyun yayını açtığım zaman yayınım kasıyor. Ekran paylaşımı yaptığım zaman kasma yok fakat oyun görüntüme geldiği an Discord'daki yayınım kasmaya başlıyor. Yani yayınım her paylaşma modunda (oyun, uygulama veya ekran yakalama fark etmiyor) ne zaman ki oyuna tıklasam ve yayına oyunu paylaşsam açtığım yayın kasıyor. Sebebini anlamış değilim. Sistem özelliklerimi aşağıda belirtmiş olacağım, zaten sorunum apaçık belli, uzatmak istemiyorum. Herhangi bir yazılımsal donanımsal arıza mevcut olmadığına eminim.

İnternetimin kullanabildiğim hızı 97Mbps download 19.7 upload 11ms.

Sistemim:
CPU: AMD Ryzen 5 5500 3.60GHz 6 çekirdek 12 işlemci.
GPU: AMD RX 6650XT Dual OC 8 GB.
RAM: 16 GB G.Skill RAM 3600MHz 2X8.
Anakart: ASUS Prime B450M K II.

Eklemek istediklerim: İnternetteki çözümlerin hiçbiri işe yaramadı. Pek de çözüm mevcut değil zaten. Donanım ivmesi kapat olsun, discordcanary dene olsun, tarayıcıdan dene olsun, her türlü... Sorunum çözülmedi. Format attım en son, o da işe yaramadı. Yüksek öncelik verdim, grafikleri düşürerek denedim, ne yaptıysam düzelmedi. Aklınızda varsa bir fikir bile paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden.

Yayını oyuna verin donanım ivmesini açın dikey senkronizasyonu açın (oyundan)
Hala aynı maalesef genelde 60fps akıcılığı yok ve 5 fps e düştüğü zamanlar oluyor fazlasıyla çok dengesiz bir durum twitchte 1080p 60fps yayın açabiliyorum oyunlarımda kasma donma drop vb durumlar söz konusu değil internetimin stabil olduğunu düşünüyorum ama discord internetimi nasıl verimli kullanıyor bilmiyorum bence discordun benim konumuma bağlı olarak internetimin tam verimini kullanmamı engellemesinden kaynaklanıyor

Hala aynı maalesef genelde 60fps akıcılığı yok ve 5 fps e düştüğü zamanlar oluyor fazlasıyla çok dengesiz bir durum twitchte 1080p 60fps yayın açabiliyorum oyunlarımda kasma donma drop vb durumlar söz konusu değil internetimin stabil olduğunu düşünüyorum ama discord internetimi nasıl verimli kullanıyor bilmiyorum bence discordun benim konumuma bağlı olarak internetimin tam verimini kullanmamı engellemesinden kaynaklanıyor
ama neden bir oyun veya grafik isteyen uygulamalarda çok daha kötü oluyor bilmiyorum

Oynadığın oyunda dikey senkronizasyonu açar mısınız?
İşe yaramadı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı