Discord'dan atılan dosyalarının güvenli olduğunu kontrol etmek mümkün mü?

z4n

Centipat
Daha fazla  
Discord üzerinden birinden bir şey istedim dosya attı bunu nasıl güvenli olup olmadığını kontrol edeceğim. Yardım istiyorum.

Dosyayı indirmeden önce dosya adı, uzantısı, boyutu, şifrelemesi vb. özelliklerini ve erişebiliyorsan metaverilerini kontrol etmeni tavsiye ederim.Yerleşik antivirüs yazılımın ile tarattıktan sonra VirusTotal veya Pestudio gibi yazılımlarda öncelikle test etmeni öneririm. Eğer hepsinden temiz çıkarsa, öncelikle Sandbox veya Sanal sunucu gibi yalıtılmış bir ortamda açmanı, baktın hiçbir sorun hiçbir anormali yok, her şey yolunda ise daha sonra da kendi cihazında dilersen dosyayı çalıştırmanı öneririm.

Dosyayı indirip Virüstotale at. Açmadığın sürece sorun yok.

Discord'dan indireceğin dosyayı google drive'a kaydet. Google drive reddetmezse ya da silmezse dosyada virüs yoktur.

Google, Virustotal.com'un sahibi ve Drive içine yüklenen dosyaları da taratıp virüs varsa kabul etmiyor.

Son düzenleme:
Mesajımı ve önerimi düzenledim. Kendim de denedim. Discord'da direkt dosya indirme URL'si genele açık değil. Böyle olunca önerimden vazgeçtim.
Yeni öneriniz çok daha mantıklıymış hocam, lazım olursa arada ben de denerim belki.

Eyvallah deniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…