Arkadaşlar ben bir akılsızlık yapıp RAT yedim fakat RAT'ı daha önce VirusTotal'de taratmıştım, bir sorun olmamıştı.
Ertesi gün RAT'ı indirdiğim Discord sunucusunda bütün hesap şifrelerim (Steam, Instagram vb.) açık bir şekilde paylaşıldığını fark ettim, altında da fudlu RAT satılır diyordu.
Şimdi size 2 sorum var:
1- Fudlu RAT ne demek?
2- Nasıl bu RAT'tan kurtulacağım?
FUD edilen yani; antivirüs yazılımlarının fark edemeyeceği hale getirilen yazılımları kullanıcının bir kere kendi bilgisayarında çalıştırması RAT'ın sisteme yerleşmesi ve korsanlara erişim yetkisi sağlaması için yeterlidir.
Arkadaşlar ben bir akılsızlık yapıp RAT yedim fakat RAT'ı daha önce VirusTotal'de taratmıştım, bir sorun olmamıştı.
Ertesi gün RAT'ı indirdiğim Discord sunucusunda bütün hesap şifrelerim (Steam, Instagram vb.) Açık bir şekilde paylaşıldığını fark ettim, altında da fudlu RAT satılır diyordu.
Şimdi size 2 sorum var:
1- fudlu RAT ne demek?
2- nasıl bu RAT'tan kurtulacağım?
1. fud Full undetected anlamına gelir ve kötü amaçlı bir dosyayı antivirüsler tarafından algılanmamasını sağlar.
2.genelde bulaşan RAT'ı silemezsiniz ama Görev Yöneticisi'nden RAT'ı bulup internet erişiminizi kesip bir antivirüs ile silmeye çalışabilirsiniz. Format bile bazen nihai çözüm olmayabiliyor ancak yediğiniz RAT'ın gelişmiş bir RAT olduğunu düşünmüyorum.
1. fud Full undetected anlamına gelir ve kötü amaçlı bir dosyayı antivirüsler tarafından algılanmamasını sağlar.
2.genelde bulaşan RAT'ı silemezsiniz ama Görev Yöneticisi'nden RAT'ı bulup internet erişiminizi kesip bir antivirüs ile silmeye çalışabilirsiniz. Format bile bazen nihai çözüm olmayabiliyor ancak yediğiniz RAT'ın gelişmiş bir RAT olduğunu düşünmüyorum.
fud edilen yani; antivirüs yazılımlarının fark edemeyeceği hale getirilen yazılımları kullanıcının bir kere kendi bilgisayarında çalıştırması RAT'ın sisteme yerleşmesi ve korsanlara erişim yetkisi sağlaması için yeterlidir.