Discord'dan gelen Steam cüzdan kodu nedir?

EKMEKARAS1

Femtopat
Daha fazla  
Herkese iyi akşamlar. Discord üzerinden arkadaşın hesabından bana Steam 50 dolarlık key linki geldi iki kez ve arkadaşım bana bunları göndermediğini söyledi. Sizce bu nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Linke sakın tıklama arkadasinin da hesabı çalınmış bilgileri değiştirsin.

Dolandirici bunlar. Genellikle 14-15 yasindaki, kendini "hacker" zanneden, ergenlikle yeni yeni tanismis olan kardeslerimizin olusturdugu fake linkler bunlar. Tiklayinca bir "IP Grabber" sitesinin uzerinden yonlendiriliyorsunuz genelde. Bu siteler adi ustunde IP adresinizi almak icin yapilmis siteler.

Tum linkler boyle demiyorum, cogu steam key linki boyle oluyor genelde. Uzun lafin kisasi tiklamayin linke.

Ona rağmen çok fazla insanın o linkleri yemesi ayrı trajik.

Bunlar dolandırıcı, sakın linkle tıklamayın. Arkadaşınız eğer ki hesabı kurtarabilecek durumdaysa kurtarsın, olmuyorsa uğraşmasın.

Keşke sadece IP adresinizi almak için olsalar.

@EKMEKARAS1 Bu linkler Steam API anahtarını çalmak için sizden giriş yapmanızı isterler. Kısacası hem hesabınızı çalarlar hemde arkadaş listenizdekilere mesaj atarak onların da hesaplarını çalmaya çalışırlar.

Steam Login kullanarak giriş yaptığınız sitelere dikkat edin. Özellikle CS2 eşya sitelerine. Sitenin kuruluş tarihini kontrol ederek başlayın.

İnternetin en önemli kuralı şudur;
"Eğer bir şey gerçek olamayacak kadar iyiyse, gerçek değildir."

Arkadaşınız aşağıdaki adresten kontrol etsin. Hiç bir şey görünmemesi gerekiyor. Sign In

Tıkladığımız anda nasıl hesaba erişim sağlıyorlar ki şifreye vs ?
Siteye girip giriş yapmamızı isteyenleri biliyorum onun zaten mantığı basit de , arkadaşların dediğinden anladığım kadarıyla bu olayda giriş yapmadan sadece siteye girmeniz yeterli hesabı çaldırmak için. Bu nasıl oluyor nasıl erişebiliyorlar şifreye vs ? (Eğer böyleyse yanlış anlamadıysam)

Bildiğim kadarı ile bilgisayarınızdaki anahtarı kopyalıyorlar. Kullanıcılar Steam'e her girdiğinizde şifre yazmamak için beni hatırla yapıyor veya mail hesaplarınız youtub hesaplarınız vs. işte o anahtarları kopyalıyorlar. Bu yüzden lisanslı Kaspersky veya Bitdefender gibi programlar kullanmak lazım bayağı blokluyorlar böyle siteleri hepsini değil tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…