Discord'dan tanıştığım adam bilgisayarıma virüs yükletecekti

TwistyJead

Decapat
Daha fazla  
Discord'dan tanıştığım adam GitHub'dan oluşturduğu bir siteye yönlendirdi ve orada bilgisayarıma virüs dosyasının kurulumunu indirtti. Açmadan önce Malwarebytes ile tarattım, Windows Defender ile tarattım tehdit bulmadı. VirusTotal'de sadece Avast'ta sıkıntılı olduğunu gösterdi. Exe dosyasını açtığım andan itibaren Windows Defender tehdit buldu bildirimine tıkladım, oradan "karantinaya al", "kaldır" seçenekleri vardı. "kaldır"'a tıkladım. Daha sonradan internetteki şifreleri gösteren bir virüs yaptığını söyledi. Ben "kaldır" yaptıktan sonra tekrar bilgisayarı tarattım, sorun bulamadı. Sizce sorun var mıdır, yardımcı olabilir misiniz?

Merakımdan soruyorum normalde ne dosyası indirecektiniz? Virüsü denemek için mi indirdiniz?
Siz boşverin ben zaten o sırada aklım başka bir yerdeydi. Discord hesabın düştü falan dedi. Daha öncede başkalarınkini hesaplarını düşürdüğünü söylemişti. Ne yapabilirim, sorun olur mu?

Discord ve tarayıcı konusunda haklı olabilir, kayıtlı şifreler varsa muhtemelen onları aldı.

Tarayıcıdaki şifreleri tamamen kaldırın ve kayıtlı olan hesaplarınızın şifresini, temiz bir bilgisayardan tek tek değiştirin. 2FA açın, Discord'da aktif tüm oturumları kapatın bu sayede cookie üzerinden erişim sağlayamaz. Mümkünse hesap iletişim bilgilerine yeni mail adresi ekleyin ikincil olarak.

VT raporu atar mısınız ilgili uygulamanın? Sadece bir AV bulduysa muhtemelen FUD denemiş, henüz patlamadığı için de veritabanında görünmüyor. Ayrıca Hybrid Analysis ve FileScan raporu oluşturun.

Discord ve tarayıcı konusunda haklı olabilir, kayıtlı şifreler varsa muhtemelen onları aldı.

Tarayıcıdaki şifreleri tamamen kaldırın ve kayıtlı olan hesaplarınızın şifresini, temiz bir bilgisayardan tek tek değiştirin. 2FA açın, Discord'da aktif tüm oturumları kapatın bu sayede cookie üzerinden erişim sağlayamaz. Mümkünse hesap iletişim bilgilerine yeni mail adresi ekleyin ikincil olarak.

VT raporu atar mısınız ilgili uygulamanın? Sadece bir AV bulduysa muhtemelen FUD denemiş, henüz patlamadığı için de veritabanında görünmüyor. Ayrıca Hybrid Analysis ve FileScan raporu oluşturun.

Şuan programı sildiğim için virüs raporu çıkaramıyorum, maalesef. Tekrar da yükleyemem. İçim rahat etmiyor. Başka bilgisayar da olmadığı için şifreleri şimdi değiştirsem yeni şifreleri görebilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı