Disiplin ve düzenli yaşamın başlangıcı

Makaleler
1
Öncelikle selam. Bu yazıdan sonra çoğu saçmalıkları hayatımdan silmeye ve bazı şeyleri eklemeye karar verdim. Bir anlık gazla gelen motivasyon vardır, bilirsiniz. Ancak bunu buraya yazma sebebim disipline yönelmek istememdir.
Bir anlık motivasyon dediğimiz şeyden uzaklaşıp buraya yazıyorum. Ne gibi şeyler derseniz:
  • Sosyal medyada amansızca takılma.
  • Vücuda önem göstermeme.
  • Zamanımı geleceğim için düzgün kullanmama.
  • Hayatımın binlerce saatini ekrana bakarak geçirme.
  • Gece geç yatma, geç kalkma.
Bunların hepsi de benim elimde ve henüz eklemediğim birçok şey vardır muhtemelen. Bunu 2 senedir düşünüyorum fakat sadece düşünmekle kalıyorum ve o “anlık motivasyon” dediğimiz terimi gerçekleştiriyorum. Eğer 1 ay bile bu yazdığım maddelerden ve henüz ekleyemediklerimden uzaklaşamıyorsam hiçbir işe yaramıyorumdur.
Neden bu konuyu açtım çünkü yine bu düşüncemi anlık bir motivasyona çevirirsem, nasıl bir işe yaramaz olduğumu anlayıp istediğiniz gibi alay etmeniz için açtım. Bir de farkındalık olması için açtım. Bu konunun kimsenin hayatını kurtaracağını sanmıyorum ancak belki de bana bir ilham olur.
Kendime yeni ve yararlı hobiler edinmek, boş kalan zamanımda TikToK'den indirilmiş Instagram reelslerindeki şaklabanları izlemeyi bırakmak istiyorum. Bunun yerine yavaş yavaş yağ kütlesine dönüşen vücudum için bir şeyler yapabilirim belki.
Ya da büyüdüğümde unutacağım saçma sapan hareketlerimi bırakabilirim. 1 ay boyunca kendim için disiplini sağlayabilirim diye düşünüyorum.
Neden bu kadar kararlandım derseniz oynadığım bir bilgisayar oyunu sayesinde oldu.

Kimseye bir tavsiyem yoktur. 1 gün sonra technopatı'da sileceğim ve 1 ay sonra eğer yorum gelmişse okuyacağım.

Technopat'ı silmek veya genel olarak sosyal medyadan uzaklaşmak bence gereksiz bir karar olacaktır. Bunun yerine sosyal medyayı nispeten daha az kullanıp, kullandığınız süreçte eskisinden daha farklı şekilde kullanmanız sizin yararınıza olacaktır.

Ayrıca vücut konusuna değinecek olursak, bende hemen hemen sizinle aynı düşüncelere kapılarak yaklaşık dört ay kadar önce hayatımı bir düzene sokmaya karar verdim, ve genel olarak başarılı olduğumu düşünüyorum.
Bu konuda size bir tavsiye vermem gerekirse, hayatınızı düzene sokmaya ilk olarak bir spor salonundan üyelik alarak başlamanız olacaktır. Çünkü hem fiziksel açıdan hem de psikolojik açıdan size yardımcı olabileceğini, ayrıca size motivasyon katacağını düşünüyorum.

Spor salonu için vaktim yok maalesef. Ders çalışıyorum ve son senem. En azından 1 sene mezuna kalıp, hedefimi gerçekleştirmeye çalışacağım. Sosyal medyayı tamamen kapatmak istiyorum çünkü büyük bir zaman kaybım oluyor. Kendimi tutmayı öğrendiğimde az kullanabilirim belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…