Disk belleği dosyası ayarı nasıl olmalı?

Slovenn

Hectopat
Yer
Melikgazi/Kayseri
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Laptopuma format attım ve Windows 7 kurdum daha sonra DxDiag menüsüne girdiğim zaman disk belleği dosyası kısmında 2740 MB kullanıldı, 9270 MB kullanılabilir yazıyor bu sayılar sürekli değişmekte. Bu ayar nasıl olmalı bu şekilde kalmalı mı? Yoksa düzenlenebiliyor ise ayarlanmalı mı? Sistemde 6 GB RAM var.
Ekran kartım 1 GB ama 3760 MB olarak gözüküyor sanırım paylaşımlı olduğu için ama oyunlarda performansı Ultra süper mega kötü :)

Ben başlangıç boyutunu 8192 MB, en büyük boyutu 16384 MB olarak kullanıyorum. Kendim elle ayarladım. 16 GB RAM bulunmakta.

Arkadaşlar merhaba. Laptopuma format attım ve Windows 7 kurdum daha sonra DxDiag menüsüne girdiğim zaman disk belleği dosyası kısmında 2740 MB kullanıldı, 9270 MB kullanılabilir yazıyor bu sayılar sürekli değişmekte. Bu ayar nasıl olmalı bu şekilde kalmalı mı? Yoksa düzenlenebiliyor ise ayarlanmalı mı? Sistemde 6 GB RAM var.
Ekran kartım 1 GB ama 3760 MB olarak gözüküyor sanırım paylaşımlı olduğu için ama oyunlarda performansı Ultra süper mega kötü :)

Düzenlenebiliyor sanal bellek ayarı kısmından. Sanal bellek miktarını otomatik ayarlayabilirsiniz, sistem kendisi gerektiğinde yükseltsin gerektiğinde düşürsün. Zaten sanal bellek çok da işe yaramıyor yani pek performans beklemeyin bence sanal bellek ayarından. RAM yetmediği zaman biraz etkisi olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı