Çözüldü Disk belleği dosyası nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Wonyoung

Picopat
Resimde göründüğü gibi disk belleği dosyası 5655 MB kullanıldı, 3755 MB kullanılabilir yazıyor. Dün kullanılan 7500 civarıydı. Bu nedir? Çok fazla olduğu için bilgisayara etki eder mi? Yavaşlık, donma vb. gibi.

Çözüm
Sanal bellektir kendisi. Görev yöneticisinde de görebilirsin.
Kullandığın diskten bir bölümü RAM olarak kullanmayı sağlar. Gerektiğinde kullanır. İstersen boyutunu elle ayarlayabilirsin. SSD kullanırken pek tavsiye edilmiyor. En azından sistemin kurulu olduğu diskte.
Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Sistem > (solda) Gelişmiş sistem ayarları > (sekme olarak) Gelişmiş > Performans > (sekme olarak) Gelişmiş kısmında sanal bellek olarak görebilirsin. İstersen değiştir deyip değiştirebilirsin. Bir zararı olmaz. Çok verince süper performans da vermez.
Disk bellegi dosyası Windows'un sanal bellek için kullandıgı bir dosya. Ek Ram olarak kullanılıyor.
Bilgisiyara etki etcegini sanmıyorum ama çok fazla kullanılırsa mesela hepsi gibi kastırabilir.

Sanal bellektir kendisi. Görev yöneticisinde de görebilirsin.
Kullandığın diskten bir bölümü RAM olarak kullanmayı sağlar. Gerektiğinde kullanır. İstersen boyutunu elle ayarlayabilirsin. SSD kullanırken pek tavsiye edilmiyor. En azından sistemin kurulu olduğu diskte.
Denetim Masası > Sistem ve Güvenlik > Sistem > (solda) Gelişmiş sistem ayarları > (sekme olarak) Gelişmiş > Performans > (sekme olarak) Gelişmiş kısmında sanal bellek olarak görebilirsin. İstersen değiştir deyip değiştirebilirsin. Bir zararı olmaz. Çok verince süper performans da vermez.

Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…