Disk birleştirme ne işe yarar?

192269

Megapat
Makaleler
1
Defraggler gibi programlarla yapılan bu işlem ne işe yarıyor? Dosyanın parçalanmasından kast ettiği şey ne?

Kısaca HDD'nin bölüm bölüm ayrılmış sektörlerini en baştaki sektörlere getirir ve ve sektörleri yan yana birleştirir. Bu sayede veriye ulaşma süreniz düşer.

Windows'un kendi defrag özelliğini kullanın, ek program önermem. Priform ve iobit programı hiç önermem.

Windows'un kendi defrag özelliğini kullanın, ek program önermem. Priform ve iobit programı hiç önermem.
Priform'a güveniyorum yıllardır bu platformda olan bir program, IObit'e bende güvenmem RAM CPU'yu harcıyor ancak Priform hakkında öyle düşünmüyorum.

SSD kullanıyorsanız diskinizi rahat bırakınız, zira bu birleştirme işleminin amacı hdd'de okuyucu kafanın işini kolaylaştırmak, plakanın farklı noktalarına yayılmış verileri bir araya getirerek bir nevi hamle sayısını azaltarak performansı yükseltmek. Ssd'de birleştirmenin pek bir getirisi yok kontrolcü iyiyse zaten gerekli hücreye ışık hızında erişildiğinden nerde olduklarının bir önemi yok.

Ölen bir HDD kullanıyorum baya işimi görür o halde. Bu arada daha dün birleştirme yaptım bugün D diskinde 8.5GB C diskinde ise 500MB parçalanma olmuş yine, bu doğal mı bir gün içerisinde bu kadar parçalanma olması? Ayrıca uygulamalarımın çoğu D diskinde olduğundan D diskini daha fazla kullanıyorum Steam D'ye kurulu D'ye kurulabilen programlar D'ye kurulu OBS'nin çektiği videolar D'ye kurulu çok az bir bölüm C'de duruyor doğal mıdır bu parçalanma bir günde?

Geçen sürede diske veri yazıldı mı veya güncelleme aldı mı bilgisayarın?

Geçen sürede diske veri yazıldı mı veya güncelleme aldı mı bilgisayarın?
Evet yazıldı ama güncelleme almadı, elbette yazılmıştır mesela programların cache dosyaları falan oluyor onlar yazılmıştır. D'ye 8.5GB'lık bir veri yazdığımı hatırlamıyorum ama.

Evet yazıldı ama güncelleme almadı, elbette yazılmıştır mesela programların cache dosyaları falan oluyor onlar yazılmıştır. D'ye 8.5GB'lık bir veri yazdığımı hatırlamıyorum ama.
Bu parçalanmanın hard diskteki hatadan kaynaklı olma ihtimali çok düşük, bence bir sorun yok. Hard diskin SMART verileri nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…