Disk Birleştirme Sorunu

M.2 Nvme SSD'yi kurarken ben de benzer sorunlarla karşılaşmıştım. AHCI moduna al ve SSD'yi görüyorsa anakartında CSM varsa kapat. Boot sıralamasını kontrol etmeyi unutma. Diskin parçalarını bir güzel toparlasan iyi edersin zira pek dağınık duruyor. Sistem ayrıldı gibi yerleri temizle ve tek bölme haline getir. Eğer kaybetmek istemediğin verilerin varsa bir flaşa Strelec yada Hiren's kurup flaştan başlatarak verileri aktar.

SSD'yi sök. HDD takılı kalsın. Windows kurulumu sırasında 686 MB olan bölüm dışındaki bütün bölümleri sil. Sonra HDD'yi çıkart SSD'yi tak. Windows kurulumunu başlat ve SSD'deki bütün bölümleri silip Windows'u yeniden kur. Kurulum bittikten sonra HDD'ni tak. Sanırım Windows önyüme için HDD'ni kullanmış. O yüzden Disk0 olarak HDD'en görünüyor olabilir.

Windows'u kurarken tek bir diskin takılı olması daha iyi olur telekinezi'nin dediği gibi, bazen boot kısmını başka bir sürücüye atabiliyor. Sizin sisteminizde de o olay gerçekleşmiş.

Telekinezi in dediği şekilde deneyeceğim sonucu buraya yazarım teşekkürler
Ssd yi çıkardım ama kurulum ekranında hiçbir diski silemiyorum
Sil biçimlendir gibi seçenekler aktif degil,,, sanırım bu sorunlar hep beni buluyor ayda yılda bir yaptığım için bu işi :)
CMD ile silmek istediğimde de diski bir bütün olarak görüyor

Son düzenleme:
Keşke baştan Windows kurulum sırasında bütün bölümleri silseydiniz. Karıştı birbirine girdi demekki. Ama çözebiliriz. HDD'yi sökünce Windows açılıyor mu bir dener misin?

Hocam şuanda HDD yi komple sildim windowsu tekrar ssd ye kuruyorum giden dosyalara üzülecek halim kalmadı zaten sağlık olsun :)
Ama HDD yi sokup sadece ssd ye kurmak istediğimde windowsu bir turlu olmadı HDD i takip ssd ye o şekilde kuruyorum yani sistemin bazı bölümleri HDD de kalacak bu bir sorun olmaz degilmi
Yani ilk attığım görselde ki gibi olacak sanırım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı